虽然小编唔系好食得辣🌶️,但就一直比叻沙既椰香辣香油香咖哩香吸引🤩 难得揾到呢间高质既隐世小店,食到香浓惹味既叻沙之余,又无味精,够晒真材实料,食完又唔会口渴👍🏻 虽然铺位比较细,但系四周既墙🧱都有好多唔同有马来西亚🇲🇾特色既油画🖼️,感觉几有风味~ 门口仲好贴心咁有扇🪭放喺出面,等客人喺等到热既时候都可以拨扇🪭降下温🌡️ 入左去坐低品尝用心有温度既叻沙就感觉更加warm,系值得回头既小店🤩(5 😍 系满分,🤩系半分) 虎虾帆立贝无味精三重香虾叻沙汤渗渗 🦐🍜 - $98 (好味指数:😍😍😍😍🤩)一入口已经feel到个汤底🥣与别不同,佢地用左自家炒制手工酱,爆炒熬煮超过9个钟⏰ 叻沙本身就炒得够香口惹味,口味偏甜,连住一层红油,有浓稠既咖哩同椰浆🥥香味,带有少少辣~ 除左叻沙作为个底之外,汤底再加埋香虾🦐、日本樱花虾🌸🦐、爆炒辣香虾🌶️🦐结合而成,味道更加浓郁,鲜甜又有层次,有晒虾🦐既精华,齿颊留香😋 另外仲有爽口鲜味既虎虾🦐、弹牙鲜甜既帆立贝⚪️、用酱油腌过既香甜蚬肉🦪、爽弹既深海鱼蛋、清爽既芽菜、juicy既豆卜、爽口既青瓜丝🥒,连埋油面🍜同埋米粉两沟既渗渗,全部索晒味几正🤤原只炸软壳蟹蚬肉

(5 😍 系满分,🤩系半分)
虎虾帆立贝无味精三重香虾叻沙汤渗渗

原只炸软壳蟹蚬肉无味精椰爷秘传叻沙渗渗
原只炸软壳蟹蚬肉无味精椰爷秘传叻沙渗渗 - $128 (好味指数:😍😍😍😍)
首先只软壳蟹🦀️够晒巨大🤩 炸到金黄酥脆,炸皮唔会太厚,有几浓既蟹味🦀️,入面有几多绵密鲜甜既蟹肉🦀️,而且厨师👨🏻‍🍳坚持去除蟹腮同埋蟹肠,所以可以放心咁将成只蟹🦀️食晒😌 而汤底🥣就系原汁原味既叻沙,一样用左自家炒制手工酱,爆炒熬煮超过9个钟⏰ 味道一样香口惹味,连住一层红油,有浓稠既咖哩同椰浆🥥香味~ 仲有新鲜香茅、干葱、虾米、鲜虾同东南亚香料,感觉几清香~ 同时有用酱油腌过既香甜蚬肉🦪、爽弹既深海鱼蛋、清爽既芽菜、juicy既豆卜、爽口既青瓜丝🥒,连埋油面🍜同埋米粉两沟既渗渗,全部索晒味几好食😋 虽然比较重口味既小编钟意有虾🦐𠮶个多啲😜

鲜牛油斑斓椰香咖央多士
鲜牛油斑斓椰香咖央多士🧈🌱🥪 - $38 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
个咖央酱用左新鲜班兰叶🌱去整,几有心同有层次,浓香幼滑~ 首先有扑鼻既椰香🥥,跟住有清新既斑兰香味🌱同蛋香🥚,再配埋薄切牛油🧈,感觉更加有咸香同creamy~ 而多士🥪烘到金黄香脆,外脆内软,入面质地几湿润软熟,配埋好rich既馅,食完好满足😌

班兰椰汁冰 - $18 (好味指数:😍😍😍😍)
质感顺滑,有几香浓既椰香🥥同埋清新既斑兰香味🌱,甜度适中,加上冻冰冰咁喺大热天时用黎消暑几好~

话梅桔仔水 - $18 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
上面叫左冻既,所以另一杯就叫热既,酸酸甜甜咁带有少少咸味,生津止渴,清爽解腻,足料同埋够晒浓,亦都感觉几滋润~

好味指数:😍😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍😍🤩