2024-07-18
1995 浏览
正宗越南厨师主理🇻🇳数一数二高质嘅越南菜😍值得多啲人认识🥳🥳二访隐世小店❤️🔥特色越南餐厅#sdm旺角 #sdm越南菜 #sdm小店 #sdm油麻地 今次食咗超多样嘢🤩🤩逐一为大家介绍💎 珍宝火车头汤檬 $88值得一试‼️(😋:8/10)👍🏻:好足料,有好多片生牛肉🥩仲有两片牛腩、牛丸、扎肉、白萝卜,汤底好饮,同平时生牛河一样,清得嚟又可以带出生牛肉𠮶鲜味🌊👎🏿:💎 香茅猪颈肉 $68必食💯💯 (😋:9/10)👍🏻:上次试完已经好钟意呢间嘅猪颈肉🥓今次直接叫全份小食,猪颈肉份量大,有好多片🤩🤩厚薄适中,而且外皮个边边真系有少少香脆😚👎🏿:。💎 香叶猪肉卷 $58值得一试‼️(😋:8.5/10)👍🏻:香叶肉卷🍖个样最唔靓(深色嘅香叶包住)但系最令我印象深刻,加埋一齐就系唔知点解几好食👅👅👅👎🏿:。💎 酸辣凤爪 $68值得一试‼️ (😋:8.3/10)👍🏻:劲大碟,酸酸辣辣整得好refreshing🍀仲要冇骨系嘅凤爪劲超级friendly容易食😍酸酸哋劲开胃🤤👎🏿:。💎 马拉炒通菜 $68值得一试‼️ (😋:8.5/10)👍🏻:通菜炒得好好🥬好有镬气之余又可以keep到通菜嘅硬度食落爽口👅👎🏿:。
#sdm旺角 #sdm越南菜 #sdm小店 #sdm油麻地
今次食咗超多样嘢🤩🤩逐一为大家介绍
💎 珍宝火车头汤檬 $88
值得一试‼️(😋:8/10)
👎🏿:
💎 香茅猪颈肉 $68
必食💯💯 (😋:9/10)
💎 香叶猪肉卷 $58
值得一试‼️(😋:8.5/10)
💎 酸辣凤爪 $68
值得一试‼️ (😋:8.3/10)
💎 马拉炒通菜 $68
值得一试‼️ (😋:8.5/10)
💎 咖喱软壳蟹配蒜蓉包 $100
可以一试✅(😋:7.2/10)
👍🏻:咖喱好大兜,而且系偏甜嘅版本🥘唔算辣,软壳蟹就炸得非常松脆🦀但粉都比较多,蟹膏就正正常常
👎🏿:蒜蓉包要加钱之余,仲要冇咗个饭🍚份量嚟讲真系好少🥹建议可以加钱系加配蒜蓉包,唔好冇咗个饭,如果唔系直程会嘥晒啲咖喱🥘
本身唔谂住嗌嘢饮,因为上次饮完觉得麻麻哋,但系今次老板话水吧师傅有返工,好推介我哋饮生果沙冰🍌🍉🥭🥑🍍咁就试吓啦😂点知真系一试难忘‼️超级出色❤️🔥
💎 牛油果沙冰 $38
必试💯💯 (😋:9.3/10)
👍🏻:好大杯🍹🍧而且真系落足料❗️好少何牛油果沙冰🥑都可以饮到咁浓嘅牛油果味🥑完全系值得一赞😚😚
💎 芒果沙冰 $38
必试💯💯 (😋:9.5/10)
👍🏻:芒果味道不嬲都比较突出嘅🥭所以呢杯嘢简直系好似食紧成个芒果🥭淡淡都有浓浓嘅芒果味🍹咁超级好饮🤩
环境:7.8/10
服务:8/10 (冇加一)
价钱:人均约 $100
性价比:8/10
📍 越风味地道越南料理 (旺角)
旺角砵兰街108号地舖
可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都会更新唔同餐厅🍽 带大家喺香港周围食💛
#旺角美食 #旺角Cafe #旺角打卡cafe #旺角楼上cafe #旺角好去处 #旺角黄店 #旺角甜品 #旺角 #香港美食 #香港 #香港小店 #香港黄店 #黄店cafe #旺角好去处 #越风味地道越南料理 #越南料理