2022-05-29
放工系湾仔食晚餐~ 朋友推荐一间马来西亚餐厅~ 我地叫左马来西亚椰汁辣饭,马拉盏通菜,大虾炒金边粉,特色马来西亚汁大虾(问职员有咩好推荐,佢话餐牌未有但可以special 整俾我哋食)甜品叫左马来西亚炸香蕉,饮品叫咗3个椰青马来西亚椰汁辣饭,佢有得拣配牛或者鸡,我哋要咗牛肉~ 真系超级好味!仲有小鱼干同花生配埋一齐食,个汁配埋牛肉一齐食好正宗好开胃!马拉盏炒通菜好够镬气,味道岩岩好,大赞!大虾炒金边粉都好正!啲虾大大只!金边粉炒得好香,味道配搭惹味~ 特色马来西亚汁大虾既汁真系好开胃又特别,佢特别嘅感觉好难去形容,食落就有一种好似系马来西亚当地食咁既感觉。真心推荐甜品马来西亚炸香蕉🍌外香簿脆内淋既口感真系一试难忘,仲要超级小餐厅有得食,呢个系必食之选!不得不提吓椰青真系好清甜爽口,超级好饮,个椰肉仲要好薄好易刮出嚟食,一边同朋友倾偈倾倾吓就食晒个椰青!佢个椰青比出边舖头更甜更好味,好高质!
甜品叫左马来西亚炸香蕉,饮品叫咗3个椰青
马拉盏炒通菜好够镬气,味道岩岩好,大赞!