2022-06-15 70 浏览
今日去铜锣湾谢奜道苏妈苏妈马来西亚茶餐室食午餐, 餐厅装修得好有马拉特色。 好在早5分钟到, 因为迟左就要等位了。餐厅有好多款肉骨茶选择, 但今日都系食午饭套餐, 下次再返黎食。是日午餐槟城福建虾面仁当牛肉捞面椰香咖央多士汤咖喱豆卜槟城福建虾面, 好香好浓的虾汤味, 鲜虾新鲜弹牙。仁当牛肉捞面, 第一次食呢款捞面, 估唔到喜出望外。 捞面的酱汁有d似咖喱味, 非常惹味, 酱汁浓到刚刚好, 有挂面feel。 牛肉煮得好软好滑, 肉质相当嫩滑。椰香咖央多士, 店员一送到就提醒我地要快d食。 原因好简单, 冰震牛油加又热又脆的咖央多士, 食出冰火味道, 正。汤咖喱豆卜, 咖喱汤味道入哂去豆卜里面, 咬一口都已经饮到成口汤咖喱

是日午餐
槟城福建虾面
仁当牛肉捞面
椰香咖央多士
汤咖喱豆卜

槟城福建虾面, 好香好浓的虾汤味, 鲜虾新鲜弹牙。