2017-12-30
自从O太太生左女之后忙著凑佢真系好难出黎见面, 今日难得夹到时间终于可以三剑侠行街食饭喇 行花园街行到攰攰地,想揾个地方阔落的餐厅坐下食晚餐,所以决定去左就近的MOKO mall揾食。本身想去outback steakhouse 但太多人有排等,见到spaghetti 360 地方几大就入左去喇。见dinner course 包两客忌廉蘑菇汤,一个main course,一个意粉,都要4百几,所以决定散叫喇。好耐无饮过酥皮汤,叫左个酥皮黑松露带子忌廉汤,带子仔有一两粒,酥皮忌廉汤呢个组合一定无得输,略嫌黑松露味唔够浓。O太太想食鸡翼,叫左呢个咩蜜糖鸡翼,哗,好唔掂 ,$46得4只,味道无特别,只能形容系鸡翼一只咁啰。O太太拣左呢个芝士焗蔬菜,有脆肉瓜,杂菇,红萝卜,蕃茄仔,秋葵,味道无咩特别,就系芝士捞蔬菜咁。再来,牛油果带子意大利粉,又有熊妹近期爱上的牛油果,当然好味,带子都唔欺场,有5,6粒,牛油味炒得意粉几香,唔错。最后,叫左个饱肚啲的菠萝烤鸡pizza,有薄脆批同厚批拣,见薄脆批好似纸咁薄,所以拣左厚批,其实即正常pizza批底姐。唔知系咪知我地3个人,平均切左6块,份量唔少架
最后,叫左个饱肚啲的菠萝烤鸡pizza,有薄脆批同厚批拣,见薄脆批好似纸咁薄,所以拣左厚批,其实即正常pizza批底姐。唔知系咪知我地3个人,平均切左6块,份量唔少架,每块都有几旧烤鸡,配上酸甜菠萝,仲有好丰厚的芝士同适量点缀的沙律酱,系值得堆介的。
咁样埋单$480,正常西餐食物味道,价钱不算便宜,环境系够阔落,几好坐的,侍应服务都唔错,好在7点前黎到,食下食下都见全场满坐,走时都见门口好多人等叫筹。我地就继续去moko mall地下同b囡影圣诞相噜。