2019-04-29
呢晚同老婆阿仔黎呢度食晚饭,我地黎过呢度好多次, 可能有廿次以上了, 每次都会叫2杯parfait,今晚大家都太饱, 只叫了1杯, 3人一起分享.我叫呢个, 次次都叫呢个. 牛肉好多, 软淋又入味, 拌饭非常可口. 看似好简单的一碗牛肉饭, 但自家制系做唔到呢种美味.老婆次次都叫呢个, 但今次阿仔话想试. 佢边食边话好味, 我都系, 我用呢d咖喱汁来拌我的牛肉饭吃. 我尝不到芝士, 但咖喱就非常突出了, 有点似咖喱味薯片的那种香口惹味的味道. 炸鸡有2件, 大件厚肉, 我打算帮手食, 但阿仔竟然食得晒.老婆让左碗咖喱乌冬畀阿仔, 唯有改吃这个. 佢本身喜欢明太子的咸辣, 送饭一流, 但她不喜欢这个乌冬, 拌忌廉不好吃, 而且上面的紫苏叶太多了, 影响晒整碗乌冬的味道. 呢度d parfait全部都好好吃, 而呢个芒果及菠萝的配搭, 系我地最喜爱的口味, 清新水果配搭雪糕及果冻, 谁会不爱吃.
我地黎过呢度好多次, 可能有廿次以上了,
每次都会叫2杯parfait,
今晚大家都太饱,
只叫了1杯, 3人一起分享.