2024-04-10
又嚟食烧肉啦🥳🥳当晚6:30pm嘅时候竟然冇人排队等搭䢂!餐厅都好少人,不过原来系时间尚早,7:30pm嘅时候已经坐满超过八成了。前菜配菜自取区牛肋骨肉 $150感谢我的烧肉伙伴🥹每次都帮我烧得好出色,牛肋骨肉口感嫩滑,骨边浓郁的牛肉鲜味比更他部位更加出。另外今次解锁咗新食法,尝试用炉边芝士包住牛肋骨肉,令口感更丰富有层次。蟹籽紫菜饭团 $50呢个饭团真系首选,好平好抵食,每次包饭团嘅重任都交比我,已经掌握到窍门令到饭团好实唔会散开,食过嘅朋友都赞好👍参鸡汤 $125份量两个人刚刚好,除咗有三大碗汤外,仲有好多鸡肉,唯一不足系参味唔够。水冷面 $95夏天一定要食水冷面,食完烧肉要食水冷面,任何时候都可以食水冷面🥳🥳,解腻又清新,唔好用铰剪剪得太碎🤣🤣。酷啤斯(蜜桃汁) 左 $30桃子汁 右 $30两罐饮品味道有啲相似,分别在于桃子汁较租,酷啤斯相对清新啲。
又嚟食烧肉啦🥳🥳
前菜
配菜自取区
牛肋骨肉 $150
感谢我的烧肉伙伴🥹
蟹籽紫菜饭团 $50
呢个饭团真系首选,好平好抵食,每次包
参鸡汤 $125
水冷面 $95