🐷🐷四季常餐🐷🐷讲到《四季》香港地有边个唔识😂😂😂但此四季不同彼四季,因为呢个系《四季常餐》🤣🤣🤣,今日乳猪带大家食下呢间中环名物啦~~招牌茄牛通配炒蛋多士大家茄牛通相信食唔少,但有水准既茄牛通但真系要揾出来,《四季》一定系其中一间有好水准既。首先佢既汤系唔稀唔水,系较稠浓,有啲似罗宋汤,应让都加左茄膏我估,入面有鲜茄,无揸流滩。牛肉就系用鲜牛,有番咁上下大块,而且入哂汤味,通粉亦完全索哂啲汤,咬一啖弹牙通粉加埋旧牛放入口简直人间美味,钟意茄牛通千万别错过!! 仲有另一主角就系炒滑蛋,呢个真系无得弹,我都想炒到佢咁。佢既炒蛋同外面一般食到既都几大分别,首先蛋既颜色呈金黄色,同外面既淡黄色有分别,用既鸡蛋应该有别,再黎系真系𫓦滑,唔知有无加到牛奶,本身蛋就无咩味道,但佢既调味洽度好处,唔太咸。还有,乳猪我就好少食多士既,但呢度既多士绝对可以一试,因为浓浓既面包香烤得唔错,但可以㶶多少少脆多少少🔥🔥钟意既朋友不妨一试。推介指数:🐷🐷🐷🐷🐷真。浓鸡汤叉烧通粉配炒蛋多士呢个通粉比人一种「清清地」既感觉,如果有唔舒服既朋友可以食,唔洗成日食白粥😂😂,因为佢个汤虽然好重鸡味,但唔会觉得好咸好浓,叉
🐷🐷四季常餐🐷🐷

招牌茄牛通配炒蛋多士
推介指数:🐷🐷🐷🐷🐷

真。浓鸡汤叉烧通粉配炒蛋多士
呢个通粉比人一种「清清地」既感觉,如果有唔舒服既朋友可以食,唔洗成日食白粥😂😂,因为佢个汤虽然好重鸡味,但唔会觉得好咸好浓,叉烧煮得十分软熟,加埋啲香草调味刚刚好。同样,推介指数🐷🐷🐷🐷🐷
  • 四季茄牛通