2024-07-15 1586 浏览
之前去过其他分店觉得味道唔错,但呢间北角分店无论食物质素、服务态度、环境,真的每况愈下。以后绝对唔会再帮衬,亦都唔会推介。叫咗佢哋最出名的嘉义鸡肉饭。鸡肉非常嚡口、好干冇汁,又硬又冻。食落同瑜兴的鸡丝类似,但难食很多。而且饭系唔热嘅,本来好钟意食台湾米(例如百芳池上便当),但呢间啲米煮得腍啤啤。上面的蛋不太熟咁同个餐好唔衬。两杯饮品(乌龙 凤梨绿茶)都好淡口,沟晒水咁。台式饮品呢间算系饮过最差。服务态度直程令人反感。周末中午绝对比平日少人,但侍应一直安排客人坐门口区域,想外面行过啲人以为好满座其实入内超多超多吉位。 既然看到里面很多吉位,就问可不可以坐在𥚃面,侍应不情愿,话有机会要搭枱,但食完周围都系有大半吉位冇人坐。有个后生女侍应态度非常柴娃娃、似系暑期工嚟玩煮饭仔咁,放低菜好似唱歌咁叫。。。例如「xx绿~茶三~分~甜少~冰~」,同枱人全部都不清楚她在说什么,很无语。收钱的时候,年长的女侍应爱理不理,明明看到我们站在收银处等待,仍然继续互相聊天,说完才施施然走过来,而且最后一句多谢唔该都没有。 环境的话,因为很多都是木枱,所以香港潮湿的环境下已经有点发霉的味道。很臭。所以,成日话啲人
以后绝对唔会再帮衬,亦都唔会推介。

叫咗佢哋最出名的嘉义鸡肉饭。
鸡肉非常嚡口、好干冇汁,又硬又冻。
食落同瑜兴的鸡丝类似,但难食很多。
上面的蛋不太熟咁同个餐好唔衬。

服务态度直程令人反感。
其实入内超多超多吉位。

有个后生女侍应态度非常柴娃娃、似系暑期工嚟玩煮饭仔咁

所以,成日话啲人做乜嘢北上食饭,嚟体验吓呢间嘢就明啦。

机会都已经俾咗三次,以后绝对唔会帮衬。