2020-02-24
呢间拉面店12月嘅时候帮衬架喇,不过拖到而家先post🙈佢都有几多款汤底选择:豚骨/黑骨/赤骨/青骨/限定🤩 全部都系啲比较浓厚嘅汤底🤪 呢到净系有得食拉面,冇沾面架一坐低就有张纸比你tick你钟意嘅汤底,钟意个汤几咸几浓都得,面有得拣软硬度,配料都有得追加😍 第一次去店员亦会逐一介绍每款汤底,好贴心🙈 今次我地食左黑骨同每月限定既黑胡椒味汤底😆 黑骨就系加咗墨鱼汁同黑芝麻嘅猪骨汤底,卖相黑鼆鼆睇落真系几重口味🖤 汤底好浓郁又几有层次,食到墨鱼味同蒜味,但有啲重口味(不过男朋友就接受到🤣)期间限定嘅黑胡椒汤底同样地都系用猪骨汤作基底,有浓浓嘅黑胡椒同葱味,感觉好得意😋 呢款冇黑骨咁浓,反而慢慢惨出黎嘅黑胡椒味令到佢冇咁漏,几重嘅层次都有惊喜😛 至于面同配料嘅质素都唔差,面条偏幼,叫硬面都唔错🍜 溏心蛋就要加钱喇,几好食🤤 咁浓嘅汤底难免会食到顶胃同好滞,所以我地加左枝苹果汁饮清一清个口,好甜好好饮🍎 每个月都mark实社交平台出啲咩期定款先😍▫黑骨 $88▪黑胡椒 (12月限定)
▫黑骨 $88
▪黑胡椒 (12月限定)