原本位于荃湾广场嘅分店开始觉得水准下降 然后到佢搬迁咗嚟海之恋 再食返有竟然有惊喜嘅感觉 今餐菜式水准都系中上 唔错🙆🏼‍♀️-✏️Impossible Cheese Quesadilla ($288)墨西哥烤饼🌮跟著潮流 推出impossible meat素食版本! 每件份量超大 馅料好足 采用素肉都同样好香 芝士份量俾好多 但系真系要趁热食 冻咗芝士口感差好远🙈〰️✏️Fork-Tender Ribs with Classic BBQ Sauce (full-$378)必叫嘅ribs🐖一样系好惹味 个肉系一叉就可以同骨分离 懒人啱晒 撕扯嘅牙力都悭翻我钟意😂〰️✏️Salmon Fettuccini ($328)另外大推每次都叫嘅三文鱼意粉 唔好睇好似好普通嘅菜式 但净睇三文鱼柳原条上 劲厚肉之余 重点肉质保留到内汁同好嫩嘅口感😻好想知点样先可以煎到咁😂〰️✏️Rib Eye ($368)肉眼扒🐮系咁多样入面我排最后 系好食过佢嘅西冷牛扒 煎到肉呈粉嫩色 而且锁住肉汁但某啲部份都系有少少带筋味道其实OK 但冇话下次好想再嗌嘅感觉🤣〰️✏️Smoked Salmon Caesar Salad ($218

〰️
✏️Salmon Fettuccini ($328)

〰️
✏️Rib Eye ($368)

〰️
✏️Smoked Salmon Caesar Salad ($218)

沙律就不多作介绍啦🌱不过想讲佢嘅菜真系好新鲜爽口 而且smoked salmon抵叫㗎 四大朵🐟花其实内里卷咗好多块三文鱼🐟🐟🐟
〰️
每次黎都系主要食佢嘅正餐 从来冇话对佢嘅甜品有劲大期望 今晚同行有人想试个睇落好邪恶嘅芝士蛋糕 就抱住'试下啰'嘅心态🤣点知竟然出乎意料地 我觉得劲好食🤭😂
✏️New York Cheesecake ($88)

首先份量已经令我惊讶🙀超大件 而且好高身 有我3/4只手掌咁高 面头淋咗黑莓酱同埋洒咗少量糖霜忌廉芝士好浓郁🤪质感好creamyyyyy!睇张相都应该睇得出 个横切面有种滑luetluet嘅感觉😻甜度非常适中添啊

佢饼底份量同芝士蛋糕嘅比例较极端 只系劲薄薄一层系底 骤眼睇以为成旧都系芝士咁🤣质地偏淋但牛油香几突出😌

虽然佢芝士份量咁咁咁咁多但我觉得出奇地唔算腻啊 有种好顺口嘅fee😻本来仲懒细食话只系食一啖 结果清咗劲多兼包底🤣女人💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
  • Impossible Cheese Quesadilla
  • Salmon Fettuccini
  • New York Cheesecake