2024-07-07
想食好味又唔想自己郁手嘅蒸气海鲜火锅,可以黎太子嘅小渔港,虽然唔近地铁站,但系佢嘅味道绝对令你心甘情愿行过嚟一试🤣✅是日厨师智选套餐套餐两个人食已经好够饱食到尾仲有瑶柱猪骨粥底连埋蟹盖一齐煲够晒鲜味🦀🔸刺身拼盘有五款新鲜刺身,味道鲜甜,可以食住等🤣🔸八款海鲜马友、扇贝、鲍鱼、蛏子、蚬肉、虾🦐、蟹🦀整体嘅海鲜质素都非常高质,尤其系马友好滑溜🐟另外都好钟意食扇贝,上面嘅粉丝好入味,蒸海鲜特别鲜味同埋呢度有计时器,店员会帮你安排好一切,基本上我净系负责食就得🤣🔸四款时蔬、一款主食蔬菜同虫草花蒸鸡捞乌冬一齐蒸,乌冬充满鸡油香,呢个做法好好食😍食完都想返屋企试下整🤣🔸粥底吸收咗咁耐海鲜嘅精华,无需要调味已经好好食👍🏻几碗都仲有好多,份量太多最后要打包走🤣✅避风塘炒鱿鱼见到好多人介绍避风塘鱿鱼,我都忍唔住叫咗份,鱿鱼够惹味🦑💛好味指数:4.8/5
💜回头指数:4.8/5📍小渔港海鲜舫 鲜蒸‧鲜味火锅 (太子)太子荔枝角道127-133号地下
✅是日厨师智选套餐
🔸刺身拼盘
有五款新鲜刺身,味道鲜甜,可以食住等🤣
🔸八款海鲜
马友、扇贝、鲍鱼、蛏子、蚬肉、虾🦐、蟹🦀
🔸四款时蔬、一款主食
🔸粥底
✅避风塘炒鱿鱼
见到好多人介绍避风塘鱿鱼,我都忍唔住叫咗份,鱿鱼够惹味🦑
💛好味指数:4.8/5 💜回头指数:4.8/5
📍小渔港海鲜舫 鲜蒸‧鲜味火锅 (太子)
太子荔枝角道127-133号地下