2020-11-25 411 浏览
海都嘅厨房出品真系几唔错,各款饭类味道都系比较偏浓,够哂惹味,而且柜枱前仲有自助酱料区,可自行添加各类酱料,认真贴心!虾酱通菜牛肉饭好惹味,因为虾酱本身已经系好重味道,更加上一样又系有用咗蒜头及红辣椒丝,非常香口,真系会令人不停大啖大啖咁食饭,通菜爽脆,虽然D菜系有少少已经变黑,但绝对可以接受,牛肉嫩滑(虽然我深知D牛肉一定系有用梳打粉腌过),因为整个餐都只不过系$42元,所以算系咁啦例汤方面~雪耳木瓜煲猪骨,好清甜,而且D雪耳已经煲到起哂胶,证明D汤真系非常够火喉,冻奶茶保持水准,甜度适中,完全唔使叫小甜,够冻,奶嘅份量亦都唔会太多,合格!食品方面~凉瓜鸡扒饭味道确实好正,有好重嘅豆豉味,又食到有蒜头嘅香味,再加上又有少少嘅红辣椒丝,成碟饭嘅味道真系既香又辣,白饭煲得好好,鸡扒炸得非常香脆,而且块鸡扒系原件再切件,相当细心

凉瓜鸡扒饭
虾酱通菜牛肉饭
  • 凉瓜鸡扒饭、虾酱通菜牛肉饭