2023-10-03 386 浏览
上个星期失咗约,今个星期要约闺蜜食返餐饭补番数,就下佢就入大围食啦!!原来大围都有好多嘢食,我地拣咗间居酒屋,见佢门面都几靓,入面装修又几有日本风情,周围都系清酒樽,布置得好靓!我地食得早,所以系店内第一抬客,趁机打返几张卡先....我地叫咗个角切沙律开开胃,上面有大大只牡丹虾,啲刺身好好新鲜,而且个沙律油醋汁调得好鲜味,哟三文鱼籽大大粒,涨卜卜~每一下咬爆佢都「噗~」一声,好满足!!上次试过火炙司,觉得个风味都几吸引~见呢度有个火炙寿司盛合,几种不同嘅鱼都有(每日不同,好似omakase一样…😅☺️),就试下啦~几种鱼都好鲜味,经过火炙之后油香满溢,齿颊留香!我之前病咗食唔到烧牛舌😓,见呢度有牛舌心,一于要试下!上枱两大件厚切,烧得刚刚好,非常鲜嫩,肉汁丰富~但又唔会一阵牛骚味,配英式芥末酱,非常惹味!炸豆腐系我食日本菜必食嘅,表皮炸得好香脆,但系入面嘅豆腐又好嫩滑,配埋昆布汁食落好舒服!再来个野菜天妇罗啦~食日本菜都要食蔬菜㗎~每件都炸得得好好!脆浆唔会太厚,尤其最爱茄子同粟米芯!!呢餐真十分圆满(真系几饱🤭🤩)要一提:呢度始终系居酒屋,酒嘅选择都几多,啤酒竟然可以沟梅酒🥳👍🏻🥰所以

角切刺身和风沙律

精选火炙寿司拼盘(六件)

厚烧牛舌心

野菜天妇罗

都几多,啤酒竟然可以沟梅酒🥳👍🏻🥰所以埋咗单都要再order🥳🤭
自家制梅酒+梅酒生啤

绝对不能错过🤩👍🏻味道又真系唔错,价钱仲要唔贵!😅!唔怪之得咁多人嚟帮衬啦~因为我地未食完外面已经有人等紧位喇!
原来呢间嘢开咗三个月咋,已经有啲口碑,一定有佢嘅原因!!
2023-10-03
角切刺身和风沙律
精选火炙寿司拼盘(六件)
厚烧牛舌心
野菜天妇罗