餐厅: The Jungle
资讯:

朋友钟意食尼泊尔菜🇳🇵,专登识做约定呢间人气嘅尼泊尔菜餐厅餐厅环境布置成热带森林🌴,以绿色为主调,摆放咗两颗高树,好有氛围感。❥ Panipuri $68呢款酥炸球系前菜,脆球里面有粟米片、辣粉、炸虾条零食等夹埋又薄又脆嘅炸球,好满足到我嘅零食胃,配上酸汁又好开胃Lunch set 餐汤系忌廉汤,质地较稀,但仍有好香嘅忌廉味沙律系轻芝士配蕃茄,系我好耐冇食过嘅沙律,估唔到呢间有🤩配搭浓稠唔酸嘅醋好好味❥ MOMO lunch set $88饺子可以拣炸或者蒸,我哋拣咗Mix 😂MOMO每只都好大份,我食第一粒已经有饱肚感🤣里面猪肉肉质嫩滑,有肉汁渗出饺子皮有筋性,口感烟烟韧韧,但略嫌味道盐咗少少❥ Nepali Daal Bhaat lunch set $88有少少似尼泊尔传统嘅三𩠌饭😂里面有芥菜、扁豆、牛肉,配上咖喱酱同白饭,特式同健康并重牛肉比较厚实,芥菜以蒜蓉炒得几香,咖哩汁夹杂薯仔🥔几好食❥ Coco $48椰子🥥味好香浓,亦有好突出嘅斑兰味,再配搭少少柠檬汁,令层次好丰富❥ Mixed Berries Smoothie $58以杂莓乳酪配上椰子水,几特别,味道都几夹顶层有少少
朋友钟意食尼泊尔菜🇳🇵,专登识做约定呢间人气嘅尼泊尔菜餐厅

❥ Panipuri $68
呢款酥炸球系前菜,脆球里面有粟米片、辣粉、炸虾条零食等

夹埋又薄又脆嘅炸球,好满足到我嘅零食胃,配上酸汁又好开胃

❥ MOMO lunch set $88
饺子可以拣炸或者蒸,我哋拣咗Mix 😂

MOMO每只都好大份,我食第一粒已经有饱肚感🤣
里面猪肉肉质嫩滑,有肉汁渗出
饺子皮有筋性,口感烟烟韧韧,但略嫌味道盐咗少少

有少少似尼泊尔传统嘅三𩠌饭😂
里面有芥菜、扁豆、牛肉,配上咖喱酱同白饭,特式同健康并重

牛肉比较厚实,芥菜以蒜蓉炒得几香,咖哩汁夹杂薯仔🥔几好食

❥ Coco $48

❥ Mixed Berries Smoothie $58
以杂莓乳酪配上椰子水,几特别,味道都几夹
顶层有少少杏仁粉,捞埋一齐饮更有传统风味