2020-02-11 23 浏览
啱啱新开张𠮶阵去咗食, 今排有时间就写下comment,同朋友shopping完谂住揾个地方食tea吹下水,经过商场𠮶阵见到有班小朋友围住啲公仔玩得好开心,去八挂下咩事,原来系新餐厅开张活动餐厅环境结果我哋就去咗试呢间意粉狂热喇,餐厅装饰望落去都几舒服,座位都唔算好窄,座得都舒适(我比较大份,好怕去啲迷你餐枱嘅地方),然后我哋叫左迷你3色pizza下午茶餐$68迷你3色Pizza分别有玛格丽特,四色芝士同埋照烧鸡蛋黄酱,1个tea set可以食到3个唔同口味嘅pizza真系唔错,同埋每个size都好以手撑咁大,我哋两个人share分量啱啱好,呢到嘅pizza底皮薄松脆,我自己就最like四色芝士pizza芝士味够浓之余,佢仲另外有1碟枫糖浆加埋入去又真系好夹㖞鲑鱼牛油果焗饭$78朋友系牛油果控一见到鲑鱼牛油果焗饭就话一定要食佢,个饭上枱𠮶阵出哂烟,仲有一大嚿牛油果系中间,朋友对眼即时变咗心心眼口水都流埋,食咗之后觉得的确唔错,材料都算几足牛油果又唔会硬掘掘秘制炸鸡$48我出街食饭点会唔叫炸嘢,呢个炸鸡都算几有heart,因为好多地方嘅炸鸡都系得个表面有味,食到中间就淡茂茂咩味都冇(连炸

餐厅环境

鲑鱼牛油果焗饭

朋友系牛油果控

秘制炸鸡$48
秘制炸鸡

我出街食饭点会唔叫炸嘢,呢个炸鸡都算几有heart,因为好多地方嘅炸鸡都系得个表面有味,食到中间就淡茂茂咩味都冇(连炸鸡专门店都例外)。而呢间炸鸡好明显唔系就咁上少少粉就攞去炸,佢哋鸡肉够嫩滑之余同埋都好入味,
2019-12-03
迷你三色pizza