2021-09-03
差唔多成年无黎呢间旺角既吉列牛忌廉乌冬专门店,即管黎食个lunch试下有无进步到。呢度餐牌除左招牌菜式吉列牛同忌廉乌冬之外,都有釜饭,Shabu-Shabu,冷面,炒饭,韩式牛肉饭,主食,小食,沙律,亦都有午餐,套餐,同各样饮品。吉列牛定食 $148 另加一吉列牛系必食之选。除左主角吉列牛之外,定食包两款前菜,分别系一粒车厘茄切开两半加左胡麻酱同一细砖加左胡麻酱嘅豆腐。仲跟一碗白饭,上面撒满饭素,同一碗味噌汤。吉列牛一客13件,外皮香脆而入面嘅牛肉就三成熟左右,等你自己喺个炉仔上面烤到自己钟意嘅熟度先入口。个人觉得完全唔烧就咁食其实仲嫩口。跟吉列牛有蒜蓉mayo同甜酸烧肉汁等你点,仲有wasabi,个人最钟意蒜蓉mayo,因为令到块牛更香滑。伴碟有少量胡麻酱梛菜丝沙律。咖哩忌廉乌冬 $78 另加一招牌咖哩忌廉乌冬系另一必食之选。大碗乌冬上面满布白色忌廉同少少葱花。咖哩加忌廉好滑又唔太腻,味道其实系日式咖哩既甜甜地,好好食。餐牌写明小辣,但系我觉得基本上完全唔辣。乌冬系粗身而有少少嚼劲同劲滑,好好味。其他配料有唔少牛肉粒,都算几腍吓。另外仲有少少西兰花同洋葱。我地都唔停口系咁食。最后我哋
吉列牛定食 $148 另加一
吉列牛定食
咖哩忌廉乌冬
咖哩忌廉乌冬 $78 另加一
咖哩忌廉乌冬
招牌咖哩忌廉乌冬系另一必食之选。大碗乌冬上面满布白色忌廉同少少葱花。咖哩加忌廉好滑又唔太腻,味道其实系日式咖哩既甜甜地,好好食。餐牌写明小辣,但系我觉得基本上完全唔辣。乌冬系粗身而有少少嚼劲同劲滑,好好味。其他配料有唔少牛肉粒,都算几腍吓。另外仲有少少西兰花同洋葱。我地都唔停口系咁食。最后我哋将吉列牛定食成碗饭倒落咖喱汁度清埋个咖喱汁。
日式牛里脊炒饭配流心蛋
日式牛里脊炒饭配流心蛋 $72 另加一
日式牛里脊炒饭配流心蛋
日式牛里脊炒饭配流心蛋都系坚好味。牛里脊份量唔少,味道好好而质感超稔。其他配料有好多菇片,洋葱片,葱花,白芝麻粒,口感丰富。炒饭唔系普通炒饭,好湿润,而个汁甜甜哋,非常好食。整穿只流心蛋将啲蛋汁捞埋啲饭一齐食仲正!
牛油蜜糖单骨鸡翼
牛油蜜糖单骨鸡翼 $65 另加一
叫左一客小食分享。系三款口味既单骨鸡翼拣左牛油蜜糖口味。单骨鸡翼一客五只全部开一半易食啲,蜜糖汁劲丰富,而鸡皮仲系脆嘅,上面仲洒上白芝麻粒,伴碟有一细块柠檬。
两个人清哂所有野,大满足!上菜好快,坐低半个钟多少少就食饱走人。平日一点三左右到,唔洗等位,不过都好多食客。座位可以,不过如果张枱大少少就好d。