2024-08-09
牛大人永远都系我打边炉嘅至爱!今日同好朋友约埋喺荃湾分店一齐食打边炉,能够畅谈生活加埋任饮任食,真系令人期待。入座之后,我同朋友点了「极上和牛吃到饱套餐」,我们又先点了汤底。见牛大人新出的三朝酸菜鲜鱼锅,一于把握机会试下!锅底金黄色泽,透著一股清甜香味,牵引著我们的目光。当锅盖掀开的一瞬间,扑鼻而来的阵阵酸香混合着鱼肉的鲜甜味,酸菜的酸度恰到好处,不会盖过了鲜鱼的鲜甜,引人垂涎! 有著呢个鲜香汤底,自然要喺牛大人大吃大喝牛肉!安格斯特选牛板腱、澳洲和牛M5 牛肩卷、安格斯牛小排、澳洲和牛牛胸爽等,牛肉种类好丰富,肥瘦适中,咬落口感十分鲜嫩。而朋友最钟意澳洲和牛牛胸爽,所以叫了三碟,大吃一番!除咗各式各样嘅肉类,各式海鲜都非常味美!我们试了章鱼珍珠浆,入口即化的软嫩章鱼,制作成Q弹有劲的珍珠浆,口感极为细腻,外层滑嫩内里却又带有一股韧劲!接著是新鲜沙白,沙白肉质软嫩又弹牙,十分新鲜!而鲜甜海虾,肥美的虾肉Q弹有劲,饱满鲜甜,吃下去更是一股清新爽脆的感觉,令人欲罢不能!佢哋仲有一个自助食品区,可以夹唔同嘅丸类同埋新鲜蔬菜嚟食,好丰富。而饮品区就更加多元化,我都试咗好多款唔同嘅茶类。而且牛大
佢哋仲有一个自助食品区,可以夹唔同嘅丸类同埋新鲜蔬菜嚟食,好丰富。而饮品区就更加多元化,我都试咗好多款唔同嘅茶类。而且牛大人最近仲有新登场嘅蜜桃味生啤,因为天气热辣辣,朋友好想饮吓啤酒,叫咗一杯同朋友share,就算唔系饮开酒嘅我,都觉得超好饮!
食完晚餐食完之后,唔少得当然系仲有甜品环节。牛大人嘅雪糕款式都好多,有我最爱嘅Movenpick,如果钟意开心果味嘅朋友都可以试吓Dryers嘅开心果味甜筒!而最近只要like牛大人社交平台,就会送期间限定饮品,俾到啲客人持续嘅新鲜感!
牛大人食物种类真系超多,目前系我最钟意嘅边炉餐厅,今次嚟牛大人由汤底到肉类,饮品到最后嘅甜品,个个环节都好似度身定造咁,真系超级抵食!
牛大人台湾火锅吃到饱 (大鸿辉(荃湾)中心) (荃湾)
地址:荃湾众安街55号大鸿辉(荃湾)中心16楼