之前已经介绍过一次呢间系北角汇开咗无耐已经劲有人气既On the hill cofffee bar,上次食唔到佢最signature亦都每日限量供应既deluxe dirty同tiramisu,今次早咗嚟终于都试到喇。Definitely not to share tiramisu佢地嘅tiramisu同出面唔同,系用自家既咖啡烧酌做base,每日好快就会卖晒,食落几软滑,不过咖啡味唔算好浓好出,整体无乜惊喜,唔值$98🙈🙈Deluxe Dirty每日只有好少量既deluxe dirty供应,deluxe版既奶系用咗浓缩奶去整(唔系炼奶!)需要用到好长时间去提取,令到水份减少,奶会变得更纯厚浓郁,甜度都会增加。今日我就侥幸试到最后一杯🤗🤗第一啖饮到果酸味好重仲好似有啲spice几刺激既咖啡味,之后啡同奶混合之后,个奶比起平时质地较厚身少少,甜度只系高好少好少,啡同奶既层次感较明显。做法特别不过饮落又未算好惊艳。人均消费:$150推介指数(10分为满分):7分

Deluxe Dirty

人均消费:$150