2013-08-09 94 浏览
其实第一次去金水寿司我系喺荃湾分店食,大致上都好满意好回味,尤其我至爱嘅一口芝士,亦唔多日本菜有得叫,某日和友人去旺角shopping完毕,就同意地选择咗佢常常赞口不绝嘅油麻地分店前进,但今次真的令我失望到爆,连my fd都话质数跌晒w。到逹楼下门口的时候已感觉奇怪,为何没人排队,因为金水晚市时段有个6折优惠,刚刚shopping完嘅我地当然正好享受到,内进后只有坐著几枱客仔,之后被安排到右手边对著sushi bar枱梳化位置,尚算舒服嘅环境,员工多多,但竟没有想到原来人无staff主动留意或招呼.它们有一份已分别好特价所属menu,整齐分类好,很清晰方便.点菜前听到隔壁枱话芒果材料系食品无得食,就叫咗个员工问一问,顺便一次过问埋有无其他野系没有,结果个员工系话唔清楚㖞,仲要答我好似啰.之后无奈地选择了其他部份寿司,手卷,小食(味道一般),鸡肾串嚟到后细粒到爆,最重要的一口芝士不是太热(好多都是暖暖的).这里已经再没有令我回味无穷嘅事.仲要走嘅时候,落到楼下竟然被啲广告牌用晒嚟封闭咗个出口,明示已夜唔比入,但亦唔驶唔比出嘛!又呆多次.真系永远88!

2013-08-07