2015-09-05
偶尔⋯纯粹偶尔⋯可惜可一不可再⋯店内环境细,装修相当简单,布置有啲快餐店感。店员没有贴心服务,餐牌略嫌有啲粘手,餐具摆台面任客人使用,但感不太卫生⋯假期Lunch时段只有客人三四对,餐牌选择款式不算多,但重点不在这,炸鸡先系我地目标!落单叫左原味同香葱味脆鸡,仲要左一支米酒,店员递上韩式米酒专用嘅铜兜,增加左唔少韩国风味。未上主角炸鸡前,先嚟一口米酒!嗯⋯相当难饮!Sorry,呢支米酒真系好难饮,好臭米味。同朋友勉强饮咗三份一支⋯摆埋一边算啦。勉强去饮𠮶三份一系因为呢支酒都唔系卖得平。炸鸡一上台,同朋友你眼望我眼⋯已经心中不妙⋯同餐牌差好远嘅?伏已中?原味同葱味一碟上,分左右分开摆放,但卖相好差!一啲令人想食嘅意欲都冇!炸鸡吗?似老妈子自家制煎鸡多㖞!好差呀,个卖相!呢啲都叫韩式炸鸡?不禁令人冷笑⋯外表唔吸引唔系最大问题,要食过先知⋯原味鸡真系好原味,原到冇咗鸡嘅味!好犀利!而且肉质较干,偏「鞋」⋯鸡皮冇乜炸粉,都话似煎!!至于葱味𠮶款,铺面京葱丝的确几新鲜,鸡肉味道可能比原味有调味过,比原味多啲啲味道⋯但,sorry!唔系想要嘅韩式炸鸡啰!仲有啲伴碟酸萝卜同所谓嘅沙律⋯bad!差啲漏
偶尔⋯
纯粹偶尔⋯
可惜可一不可再⋯
外表唔吸引唔系最大问题,要食过先知⋯
差啲漏咗个炸鸡酱!真系一啲诚意都冇!好似原支超市酸辣鸡酱倒出嚟一样!使唔使咁现成?
价钱偏贵,因为味道偏差,不试也罢!我宁愿帮衬连锁鸡记算。
Ps.唔俾负评系因为冇试店内其他食物,店员冇服务,但未至于令客人难受,但咁样嘅质素真系有待改善。