2014-02-20 3204 浏览
一直想黎呢间餐厅好奈好奈好奈、一直由上年夏天望住佢既西瓜汁、到秋天蟹面、然后到左冬天今次平日星期二都几容易订到位、只系要晏点八半先有位、同埋讲明黎到可能都要等多阵、最后等左廿分钟左右可能我之前既期望真系过高、令我食完之后觉得主菜真系非常非常普通、当然我唔知系未我叫果些无乜特别、其他可能有更好味既、但我都系接受唔到俾二三百蚊一个主菜会撞正一个甘普通、普通到我求其入间西餐厅我俾百几蚊都可能食到既我真系得罪点都要讲、以后是否要留意下openrice d 笑面系未主要来自试食活动???如果系既、系未叫返佢地试食既野会保险点???拿!坦白讲 甜品系惊喜!唔系成间餐厅无野好味既、所以overall 我都系俾"okay"餐厅一开始俾湿毛巾我们抹手、佢一放落黎个阵、我骤眼睇、都睇唔出系乜、哈哈!大家可以参详寸个餐牌、但唔好叫我那个pizza、除非你们想试下有几普通1. 女皇簿饼超普通! 完全无乜特别2. 烩和牛面夹肉配野菌黑松露饭我觉得呢个都okay 加上我本身都钟意risotto卖相几得意、像系心心眼、加一个笑容面朱dum几嫩、非常淋可惜饭黑松露味唔够、我比较重口味但胜在米粒较硬、我钟意!!甜品方面

1. 女皇簿饼
超普通! 完全无乜特别
2. 烩和牛面夹肉配野菌黑松露饭
我觉得呢个都okay 加上我本身都钟意risotto
卖相几得意、像系心心眼、加一个笑容
面朱dum几嫩、非常淋
可惜饭黑松露味唔够、我比较重口味
但胜在米粒较硬、我钟意!!
甜品方面:

1. 云呢拿雪糕配果仁、朱古力、香滑浓缩咖啡
咖啡酱几苦、但一吉烂旧被果仁包到实一实既雪糕、连埋一齐食、就甜番晒
2. 肉桂脆配粟子蓉和朱古力汁
3. 暖心橙蛋糕配云呢拿忌廉及浓缩鲜橙汁
呢个好开胃、我都几钟意
总括黎讲:甜品我几钟意既、卖相精致、又有特色、令我觉得接受唔到甘贵但又平平无奇既一餐饭、增添左少少色彩和欢欣…
本来我一向唔好甜食、但我都推荐呢度既甜品、大家真系不妨一试!但埋单成九百几蚊既一餐饭、净系觉得个甜品正!我始终都系觉得唔化算啰!
2014-01-27