2019-01-08
其实咖央多士揾到间好食嘅基本上就会好似中咗毒咁久唔久就想番去食😆,不过我呢牌发现好多主打马拉嘢嘅餐厅都有口碑唔错嘅咖央多士🍞,专情过嚟试下系咪😗真系咁好食椰香咖央多士 ❤️ ($22)评分:7/10.其实呢佢哋嘅咖央的确系斑斓同椰奶味都好香,而且有啲颗粒状嘅质感,同完全幼滑嘅又有啲唔同,但完全唔影响味道,反而几有手工制feel 冇咁一色化嘅感觉 😉 不过多士我觉得唔够脆😐,特别系放凉一阵之后,大大扣分,所以整体并唔算好惊喜马拉沙嗲串烧 — 猪牛鸡 ❤️ ($40/三串)评分:8/10.沙嗲好正 👍👍👍 佢只沙嗲酱有啲沙茶风味,特别浓郁,颜色亦唔会好假,仲俾得好多添~入面一样有颗粒状类似花生嘅东西,有咬口 🤤 三种肉都烧得好够火候,烧完之后呈干身,表面微微焦黑。唯一美中不著系鸡肉有少少少少太熟,冇鸡肉应有嘅嫩滑口感槟城香炸卤肉卷 ❤️ ($38/两件)评分:4/10.难吃到爆~🙁🙁🙁 唔好食嘅嘢唔好晒钱嗌,其实之前已经见到有好多人批评呢个卤肉卷,但见点三款小食饮品有得平先谂住唔挣在试埋 🤦 食咗一啖之后即刻后悔,老老实实我宁愿自己嗌多份多士 😰 话系卤肉卷,其实只系柴皮嘅蔬菜粉粿 😭 基本上唔
椰香咖央多士 ❤️ ($22)
评分:7/10.
马拉沙嗲串烧 — 猪牛鸡 ❤️ ($40/三串)
评分:8/10.
槟城香炸卤肉卷 ❤️ ($38/两件)
评分:4/10.
难吃到爆~
🙁🙁🙁 唔好食嘅嘢唔好晒钱嗌,其实之前已经见到有好多人批评呢个卤肉卷,但见点三款小食饮品有得平先谂住唔挣在试埋 🤦 食咗一啖之后即刻后悔,老老实实我宁愿自己嗌多份多士 😰 话系卤肉卷,其实只系柴皮嘅蔬菜粉粿 😭 基本上唔好话卤肉,连肉汁都冇就系冇味嘅香脆粉团一旧
冬瓜龙眼茶 ❤️ ($19/原价$26)
评分:7/10.
冬瓜茶算大杯,正正常常几解渴同清热,加埋龙眼感觉更加香,亦都冇过甜