餐厅: 海港酒家
资讯:

极品酒楼,环境恶劣,员工态度极其差。门口接待处该位阿姐安排我们坐房,一入到去两张大枱,问题系间房一阵up味,好难顶所以未坐底即时出返去要求坐大厅,该位接待阿姐仲话唔坐就唔坐唔使讲咁多野,跟住换咗另一张大厅近摆餐具的枱,未坐低已经见到一些未用的餐具四散在地上,而地毡非常污糟,跟住就系楼面的服务态度令人大开眼界。首先坐底冇人开茶,示意职员交单叫野吃,望住佢地举极手都冇人理,所有楼面阿姐都贯彻见到当见唔到政策,即刻闪开,甚至乎有位阿姐仲夸张到话要等,等咩呢?原来就系等佢去台熟客度打牙骹,执走啲笼,打完牙骹执野期间就唔知死咗去边啦,隔咗好耐再死过黎问系咪要交单,此时张单已经交了给另一位职员了,打牙骹那位再也没有出现过,之后全程都是得帮忙收单呢位职员服务,她的服务真系搞到吃客为之一振,叫佢帮手加水,佢话要我地将个热水壶拧开个盖佢地就知架啦,如果唔系佢地唔知㖞,乜真系咁咩?举极手都冇人理,个热水壶拧开盖会有人睇到?划咗嘅食物几样都话冇,冇都唔紧要,最搞野系佢唔系走过黎交代一声,而系走到附近大大声对住空气话呢样冇𠮶样冇咁样咆哮几次,完全冇为意佢系同我地交代紧,正午饮茶样样都话冇,有嘅就等成大半个钟都
极品酒楼,环境恶劣,员工态度极其差。

首先坐底冇人开茶,示意职员交单叫野吃,望住佢地举极手都冇人理,所有楼面阿姐都贯彻见到当见唔到政策,即刻闪开,甚至乎有位阿姐仲夸张到话要等,等咩呢?原来就系等佢去台熟客度打牙骹,执走啲笼,打完牙骹执野期间就唔知死咗去边啦,隔咗好耐再死过黎问系咪要交单,此时张单已经交了给另一位职员了,打牙骹那位再也没有出现过,之后全程都是得帮忙收单呢位职员服务,她的服务真系搞到吃客为之一振,叫佢帮手加水,佢话要我地将个热水壶拧开个盖佢地就知架啦,如果唔系佢地唔知㖞,乜真系咁咩?举极手都冇人理,个热水壶拧开盖会有人睇到?划咗嘅食物几样都话冇,冇都唔紧要,最搞野系佢唔系走过黎交代一声,而系走到附近大大声对住空气话呢样冇𠮶样冇咁样咆哮几次,完全冇为意佢系同我地交代紧,正午饮茶样样都话冇,有嘅就等成大半个钟都唔黎,有其他人问啲野咁耐唔黎时,该位楼面被问完后完全冇任何回应,当时那个客人已经系话呢间野以后唔使黎,到我们都追问时该位职员去查完后话系要等起码半小时,所以决定唔等走人,埋单时发现冇吃到嘅都计咗数,即时要求一位男经理取消。

呢间酒楼应该唔系唔够人手嘅问题,根本就系呢班员工自身素质嘅问题,唔明点解仲咁多人去帮衬,仲系度摆酒,零服务仲学人收服务费,价钱又唔系平,仲要任何时间都冇特价优惠,不知所谓,呢间衰野永远列入黑名单。
2024-03-09
用餐时段