2024-11-24 86 浏览
今日我去咗旺角一间越南小店,呢间店嘅餐牌简单易明,老板服务态度真系好好,仲不断介绍食物同饮品!因为优惠时段,凡惠顾粉面、饭类等等都会奉送热饮,真系超抵!我决定叫咗一碗河内熟牛肉汤河,仲有一个双色札肉捞檬,再加一个炸软壳蟹米子卷,饮品方面我地叫咗一杯珍多冰同一杯热柠水。首先,上到台面嘅系河内熟牛肉汤河,汤底清澈见底,味道香浓,牛肉切得厚薄适中,恰到好处,肉质嫩滑,完全冇血腥味,真系好好味!汤底有淡淡嘅香料味,加上一啲新鲜嘅香菜,令整碗河粉更加清新。河粉柔韧,吸收咗汤底嘅味道,食落去好入味!然后就系我嘅双色札肉捞檬,札肉既有鲜虾又有猪肉,搭配上捞檬,食落去口感层次丰富。呢个捞檬嘅酱汁味道正好,唔会太咸,令整体味道平衡得好好,特别适合炎热嘅天气!再嚟就系炸软壳蟹米子卷,呢个小食真系令我惊喜!米子卷炸得金黄香脆,里面嘅软壳蟹肉质鲜嫩,口感非常好,搭配上少量嘅酱汁,真系一啖接一啖,停唔落手。我特别钟意呢个小食,因为佢比起一般嘅炸物多咗一份海鲜嘅鲜味,真系非常好味。饮品方面,我叫咗一杯珍多冰,饮落去清爽又解渴,珍珠Q弹,搭配上冰凉嘅饮品,真系好舒服。而热柠水就更加适合呢种有点凉嘅天气,饮落去暖心又

饮品方面,我叫咗一杯珍多冰,饮落去清爽又解渴,珍珠Q弹,搭配上冰凉嘅饮品,真系好舒服。而热柠水就更加适合呢种有点凉嘅天气,饮落去暖心又解渴!

整体来讲,今次喺旺角呢间越南小店嘅用餐体验非常愉快。食物质量高,味道出色,环境舒适,服务态度亦都非常好