2011-11-26
同朋友专程黎赤柱,一心想试试泗益的西多士,是时已届下午五时,甫进去已见坐无虚席,店员瞥了瞥我们便喊道:"冇晒西多士啦!";无法啦,又冇位又冇想食嘅野,我地唯有转地方!(其实正值星期六嘅tea time,佢地应该有面包有蛋也有油镬,点解店员会话冇晒西多士嘅???)行左一阵,见赤柱餐厅光光猛猛,于是就入去! 入到去除左我同朋友,仲有一pair情侣,而楼面就有三男两女,人数应该足以应付"当时只有的"4位客人,但我地叫左好耐、又挥手,都要等上超过5分钟先有人施施然过黎落order,而且位女侍应一直板起脸又冇同D客人眼神接触! 话晒都系游客区,咁嘅服务态度好似有D问题㖞!除左服务态度外,呢度虽然光光猛猛,仲有大电视睇添,但D台、椅子,同埋餐牌就好"立"、有D张过胶仲甩甩漏漏、有胶纸撕印、有D又有油墨化痕/油渍。。。希望佢地可以注意一下!讲番食物,我地叫左两款tea set,分别系: 西多士+热柠蜜($22+$2=$24)西多士味道不过不失,炸得金黄又冇"火农"!杯柠蜜仲有成4、5片柠檬咁多添! 炸虾饼沙律+热央($22)唔知系咪先入为主,我意会嘅炸虾饼,应该同越式那种、圆圆的一块差不多!可是上台
讲番食物,我地叫左两款tea set,分别系:
西多士+热柠蜜($22+$2=$24)
炸虾饼沙律+热央($22)
唔知系咪先入为主,我意会嘅炸虾饼,应该同越式那种、圆圆的一块差不多!可是上台后,呢度嘅炸虾饼竟然系圆形球状一旧,大小就如一旧鲜竹牛肉咁!味道方面,虽未至于炸粉多于一切,但佢嘅胡椒粉味将虾味完全掩盖!
沙律吗?是大量的菠萝和桃,加一粒椰果!D菠萝好多渣,差唔多咬两口啜左D汁就要将D渣吐出! D桃同果粒椰果,唔知系咪之前浸喺柠水入面,因为佢地有好大阵柠檬味。。。。。。幸好杯热央几OK几滑又唔太涩口,为成个餐挽回分数!