2023-02-17 307 浏览
位于Mr. Steak 旗下的 Marbling 餐厅🔥🔥"marbling"一字🥩🥩系代表鲜肉中嘅脂肪『油花』🤓🤓好明显地👯‍♀️👯‍♀️餐厅都系主打食扒类产品的🥩🥩夜晚好随机地同朋友简咗呢间餐厅食饭时先发现餐厅系设有半自助餐的形式😍😍😍啱晒准备食圣诞Dinner 嘅节奏前菜以半自助形式进行🤩🤩🤩设有唔少种类嘅沙律🥗🥗🥗更少不了最常见嘅cold cut 同芝士🧀🧀🧀而当中最瞩目最惊喜嘅😍😍😍相信一定系一大盘嘅新鲜海鲜🦐🦐🦐包括系熟虾,青口,蚬肉等🦀🦀因为以晚市价钱位于 200-400蚊呢个范围😲比较中低价钱嘅半自助餐嚟讲嘅😲😲有埋海鲜系真系非常小可亦系非常加分位😆😆😆我当日净系试咗虾感觉都真系好鲜甜好新鲜嘅😉😉😉净系配柠檬汁食都已经好够做🤩🤩另外一个几惊喜就系有羽衣甘蓝配吞拿鱼呢款沙律🐠🐠都系落重本系列嚟👍👍👍前菜嘅冲击令我对餐厅嘅主菜唔多唔少都提高咗期望😾😾😾可惜嘅系主菜并未维持到该水平😿😿😿主菜方面我同友人叫咗一个香煎海鲈鱼柳配西班牙番茄虾👻👻条鱼的确出嚟系真系几大条好似牛扒咁嘅size🙀🙀可惜食起上嚟仍然有一丝丝嘅雪藏味😾😾煎出嚟过多嘅油脂亦令成件事有啲腻😾😾而鱼上只有数粒急冻虾仁

前菜嘅冲击令我对餐厅嘅主菜唔多唔少都提高咗期望😾😾😾可惜嘅系主菜并未维持到该水平😿😿😿主菜方面我同友人叫咗一个香煎海鲈鱼柳配西班牙番茄虾👻👻条鱼的确出嚟系真系几大条好似牛扒咁嘅size🙀🙀可惜食起上嚟仍然有一丝丝嘅雪藏味😾😾煎出嚟过多嘅油脂亦令成件事有啲腻😾😾而鱼上只有数粒急冻虾仁而非整只虾亦系另一个诧异位👺👺如果餐牌上写返番茄虾球应该会开心啲😵‍💫😵‍💫

而另一道主菜系有蟹肉🦀🦀飞鱼子🍅🍅番茄等材料组成嘅linguine🍝🍝比较可惜嘅系蟹肉粒系有一细点点嘅😕😕但真系唔系好食得出蟹肉嘅味道🙁🙁只可以讲呢道系一道普通嘅番茄意粉🙁🙁不过好彩意粉软硬度煮得啱啱好😂😂都可算系为意粉终于加返少少分数

餐厅系甜品方面设有面包布甸🍞🍞啫喱糖🍬🍬绿茶慕丝等等🍮🍮不过好老实地外观真系唔太吸引我(尤其系抹茶蛋糕表面个浸化学绿色😨😨真系几却步下)😨😨所以最后当系减肥食少啲就无试到甜品啦🫡🫡有试过甜品嘅朋友都不妨可以再话俾我知甜品好无食哈哈🫡🫡