今日放工去左油麻地一间靓靓cafe到打卡食好西,系地铁站出闸5分钟内到,好方便。龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬 $128好signature嘅一道菜,好似餐厅入面好多人都叫左呢个野食。上枱个阵张龙虾汤同乌冬分开左,你自己想加几多汤就加几多,同埋咁样上枱之前唔会一直浸住个乌冬,唔会搞到个乌冬淋晒,食落口个阵仲好有口感。至于材料都好丰富,同埋个龙虾汤好重味,感觉上会咸少少,不过都唔错嘅。味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉 $128扁意粉好Al dente,每一淡都充满左蟹嘅野,好爽,好足料!而且意料份量都好够,男朋友食都好够饱。胡麻酱秋葵 $48秋葵应有嘅水准,最重要系冷盘,夏天食真系一流!Matcha Latte $45唔错,Matcha味都好够,不过奶味差左小小。Chocolate $37朱古力味好香好好饮。Overall黎讲,打卡真系好正,入店整体个感觉都好舒服,而且餐厅系pet friendly,当日食饭都有狗只同场。

龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬 $128
味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉
味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉 $128
胡麻酱秋葵
胡麻酱秋葵 $48
秋葵应有嘅水准,最重要系冷盘,夏天食真系一流!
Matcha Latte $45
唔错,Matcha味都好够,不过奶味差左小小。
Chocolate $37
朱古力味好香好好饮。

2021-07-22
味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉