2024-07-25 1029 浏览
夏日炎炎,有咩好过坐起cafe 叹住冷气chill 食返个brunch 呢?今日就黎到位于油麻地一间好有文青气息既cafe,渡过了一个悠闲自在的下午。全日早餐:岩晒有选择困难症既我,唔洗谂,样样都有,摆盘精致。有烟三文鱼、黑松露炒蛋、日本肠、牛油果、沙律菜、小蕃茄、杂菌、牛角包等。烟三文鱼嫩滑得黎带点烟熏味;黑松露炒蛋特别嫩滑。墨西哥鸡肉卷饼:入面既馅料丰富,有青瓜、粟米、鸡肉、车厘茄、生菜等。鸡肉嫩滑,同其他配菜一齐食,食落爽脆可口。焦糖爆谷配雪糕:第一次食爆谷雪糕,焦糖味好香,爆谷咬落脆口,同雪糕一齐食,味道好夹。野莓梳打:莓味突出,饮落清爽解喝。柚子蜜梳打:柚子清甜润喉,好fresh 。🔎不籽是咖啡 (文豪阁) (油麻地)📍油麻地弥敦道450号文豪阁地下D号舖

全日早餐:

墨西哥鸡肉卷饼:

焦糖爆谷配雪糕:

野莓梳打:莓味突出,饮落清爽解喝。
柚子蜜梳打:柚子清甜润喉,好fresh 。

🔎不籽是咖啡 (文豪阁) (油麻地)
📍油麻地弥敦道450号文豪阁地下D号舖