成日都系ig见到呢间cafe好多人打卡 出面影相好有日系温暖家庭feel 而入面就真系cafe氛围好舒服😌座位唔多 我地拣左坐系靠窗嘅高台 望住出面特别有feel~🍜龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬💰128龙虾汤用茶壶装住 可以等你自己决定倒嘅份量😚木碗装住嘅乌冬分外家庭式 上面铺满一层牛油果 几只大虾 木鱼花 海苔 心内美萝卜 沙律菜同车厘茄 超colourful同好fresh😍大虾弹牙 乌冬都好有韧劲咬口 唔会煮到淋晒!成碗面同龙虾汤系超match 我地到最尾不断饮汤🤣不过牛油果份量太多食唔晒🤭🍝味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉💰128木鱼花 海苔 蟹膏蟹籽蟹肉堆到好似座山咁高 超足料!旁边有清爽嘅沙律菜 车厘茄同心内美萝卜 意粉系扁身所以唔会太硬 又冇煮到淋patpat 同底下嘅cream好夹!份量都偏大 我地食唔晒😛🥗胡麻酱秋葵💰48讲真真系第一次食秋葵!不过配埋胡麻酱口感就可以接受 整体系黏液质地🤨隔离都有standard沙律菜等等比较开胃!🍹葡萄柚高山茶💰40呢两杯真系超靓 来到隔离位因为太靓都问可唔可以影相🤣杯睇落唔大但系阔度呃到晒人!成杯完全饮唔晒 因为超解腻 清爽😍葡萄柚嘅清香配埋花

🍜龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬
💰128

🍝味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉
💰128

🥗胡麻酱秋葵
💰48

🍹葡萄柚高山茶
💰40
呢两杯真系超靓 来到隔离位因为太靓都问可唔可以影相🤣杯睇落唔大但系阔度呃到晒人!成杯完全饮唔晒 因为超解腻 清爽😍葡萄柚嘅清香配埋花茶系锦上添花 冇另外加糖令呢杯野够原味 啱啱好!超推介喔

🍸mojito soda
💰48
望落都系超清爽嘅一杯 份量如果再多D就perfect!一饮落口系清新嘅薄荷味 有种泰式嘅独特风味🤣青柠味比较足 酸酸尾尾好开胃~

虽然店面唔大 但系胜在温馨 系闹市中单孑独立 望住窗出面嘅老城区都感慨十足 大家不妨寻找城中桃园!
龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬
味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉