2024-05-08
#沙田美食 #小莲星呑食沙田🔻 Odelice!沙田沙田正街18-19号新城市广场一期6楼628号舖/💓 晚市双人套餐 $528/🧃餐汤+小法包好滑好绵嘅薯仔汤,feel到落重忌廉! 小法包看到暖暖哋,外脆内软,点埋半蓉嘅牛油,非常香/🧃头盘:香煎带子配埋椰菜花蓉、西班牙火腿,个摆盘超靓!带子够大只,煎得好香,椰菜花蓉一样系好绵滑,好甜,西班牙火腿炸过,脆卜卜非常香口/🧃煎鸭肝,油封鸭腿意粉 +$35一大嚿鹅肝,仲有好多鸭肉,非常足料。鹅肝入口即溶,鸭腿充满鸭油香,意粉唔会干噌噌,都系每一啖都充满鸭肉香,钟意食鸭嘅朋友真系要试。/🧃红酒炖牛面颊配薯蓉几乎系我次次嚟到必点嘅main Dish,牛面颊份量好多,大大嚿,每一旧都炆得好腍好入味红酒香、牛油香同埋牛肉香非常平衡,薯蓉一样好棉麻,唔会令你觉得好漏/🧃法式苹果挞只要甜品有得拣苹果批之类嘅嘢我都一定会拣,苹果挞饼底够薄,细细份,啱晒饭后小尝,苹果大大粒,非常香甜,配埋呢嗱雪糕,完全平衡到成餐饭嘅饱滞感,同时满足甜品胃/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkf
🔻 Odelice!
沙田沙田正街18-19号新城市广场一期6楼628号舖
💓 晚市双人套餐 $528
🧃餐汤+小法包
🧃头盘:香煎带子
🧃煎鸭肝,油封鸭腿意粉 +$35
🧃红酒炖牛面颊配薯蓉
🧃法式苹果挞
#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #odelice #法国菜#法国餐厅#西餐#将军澳
美食#荃湾西#海之恋#湾仔好去
处#湾仔美食#尖沙嘴好去处#沙