成间餐厅都系一个会湖绿色木系风格,餐厅门口同角落都布满唔同嘅干花,真系成间餐厅都俾人好清新日系嘅感觉~ 而且枱同枱之间距离好远,真系有一种同朋友食饭有自己空间嘅感觉~枱面上面都会铺一张日系白色桌布,仲有我最爱嘅碎花满天星做点缀~ 而且我哋坐嘅櫈系藤椅来,未食饭已经好欣赏装饰嘅心思~ 打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸.5 /5Environment :📸📸📸.5 /5 (着浅色衫衬返个环境都几靓~)Price 💰池鱼大根渍沙律配柚子汁 —— $88一款好开胃嘅沙律! 柚子汁同大根渍嘅组合令成个沙律都有啲酸酸甜甜,而且鱼生非常新鲜! 好特别嘅前菜! 不过稍为食到姜味~ 香煎北海道和豚配烩野菜香辣汁 —— $158 本身见到佢个样就觉得佢系好地道嘅日本菜~ 唔知原来个精粹系个香辣茄酱𠮶度! 北海道和豚超级好食! 听讲系和牛级数嘅豚肉来架~ (°▽°) 猪嘅肉汁渗到下面嘅野菜,加上少少辣嘅茄酱,成道菜都好夹~ 真正食到法日fusion菜~法式多士 —— $88 朋友要求一定要试(°▽°) 多士蛋香味重,加上甜甜嘅cream同士多啤梨蓝莓~ 唔单止样靓,

打卡friendly(*゚∀゚*)
Food /Dessert : 📸📸📸.5 /5

Price 💰

池鱼大根渍沙律配柚子汁 —— $88

香煎北海道和豚配烩野菜香辣汁 —— $158

法式多士 —— $88

朋友要求一定要试(°▽°) 多士蛋香味重,加上甜甜嘅cream同士多啤梨蓝莓~ 唔单止样靓,仲系100分嘅甜品添~~

伯爵奶泡 —— $48 (奶泡系列高度推介!)

好耐未试过饮到咁重伯爵茶味嘅饮品! 听讲系老板娘自己研发架~ 咖啡味同伯爵茶味好平均 ~ 而且上面个奶泡好creamy ~ 推荐!
伯爵奶泡

杂莓乳酪沙冰 —— $58

Smoothie 通常我都唔钟意饮沙冰版~ 但系今次呢一杯乳酪沙冰我自己几钟意~ 饮得出系真材实料打,唔会好水~ 不过饮到最后都系有啲水... 不过已经好过出面好多沙冰,如果落少啲冰整一定更加好味!

推荐值: ⚜️⚜️⚜⚜️/5
食物有水准嘅, 同埋最值得去嘅原因系环境真系好relax,好耐都未试过有咁大张枱食饭(*^▽^*) 而且仲有好多我最钟意嘅干花摆设~ 推介俾各位少女同闺蜜去㗎~ 所以fushion 菜嘅你更加唔可以错过!
2021-03-03
伯爵奶泡