2021-09-30
香港真系卧虎藏龙,前两日系观塘search紧有咩隐世小店,发现左呢间隐世法日fusion 菜「Boon」,最近新推出左tea set menu,性价比几高,一于试下啦😋French Omelette with Cheese 法式芝士奄列配沙律 $88奄列煎得刚好,口感很滑,一咬下去流心芝士已涌出来;配合新鲜嘅沙律菜和少少甜味的黑醋汁,绝对是轻怡之选!Duck leg Confit & fries with Creamy Curry Sauce $118油封鸭腿薯条配忌廉咖哩酱油封鸭腿绝对是功夫菜,用慢煑方式烹调,原来佢地用左semi confit嘅做法,令鸭腿腌得入味之余亦不会太咸,无论味道或口感都较符合亚洲人的口味,食后你会发现原来鸭皮可以咁酥脆,鸭肉都可以咁腍咁嫩,配合自家制忌廉咖喱酱,很有惊喜!Signature French Toast 法式多士 $88Vanilla Gelato 云呢拿意大利雪糕 +$20由于我同朋友都系甜品控,点了dessert menu全份的French Toast及追加雪糕😜呢度嘅法式多士系佢地嘅招牌,外表吸引,煎得两边微微焦香,内里则非常松软,让面包
油封鸭腿薯条配忌廉咖哩酱
Vanilla Gelato 云呢拿意大利雪糕 +$20
呢度嘅法式多士系佢地嘅招牌,外表吸引,煎得两边微微焦香,内里则非常松软,让面包充分浸渍蛋液才能达致像在吃梳乎厘松软的效果,再淋上糖酱,并伴以口感奶滑嘅Gelato及风干 raspberry 粒粒,酸酸甜甜的,超级幸福美味😍
Earl Grey Latte 伯爵茶奶泡
饮品份量比一般大,茶味都出,奶泡够滑,不会太甜👍
Mango Yogurt Smoothie 芒果乳酪沙冰
沙冰高过只杯一大截,芒果不太甜不太酸,饮完我已经冇晒quota喇🤣🤣
虽然系楼上铺,但其实都几近地铁站,而且很有heart嘅小店,食物都很有水准,下次会再encore!!