2019-03-13 80 浏览
今次同朋友泥食泰国菜,同屋企人次次都食同心,今次系同朋友就食点不ㄧ样的,小曼谷好出名,每次见佢门囗个公仔摆下摆下都想入去,今次入去又同其他泰式餐馆唔ㄧ样,去到泰味依然浓厚,但今次系比较似向大家介绍泰国这可爱的地方,电视播既系佢地既广告同ㄧ些介绍泰国特色饮品既片段,使我有种想飞去泰国既冲动,言归正传,我地叫左猪颈肉沙律,店员要唔要辣,别玩了,食泰国菜梗系要辣啦,点知衰左真系好辣,但又好食只好ㄧ啖沙律ㄧ啖饮品,食晒成碟佢🙈之后个牛叫左5成熟,以为太生会不易入囗,但原来唔会,反而食到牛既鲜味,使人欲罢不能,最后大家不约而同地表示,屋企人教落,食泰国菜不能小左咖喱蟹,所以ㄧ致通过,点了ㄧ盆咖喱蟹,而这里的咖喱偏向甜,多过辣ㄧ家大小也可品尝这美味佳肴,蟹亦啖啖肉,好扎实,好有饱足感,食完我谂系时候要订张机票飞转泰国啦😝
猪颈肉沙律

咖喱蟹