香港有唔少嘅泰菜餐厅,间间都话自己系正宗泰国菜,今次介绍呢一间餐厅厨师上上下下都系泰国人,以真真正正嘅泰式风味处理食材!餐厅主打正宗泰式船面,汤底仲系每日鲜制,简直咪埋对眼以为自己返返去泰国当地嘅餐厅!😚高水准小食包括有泰式烧猪颈肉同炸虾饼👅烧猪颈肉好有泰国街头炭烧风味🔥😍肥瘦厚薄十分满意😌焦香味出众,非常香口!炸虾饼好厚实,满满虾肉嘅感觉🦐皮脆肉滑,六旧虾饼份量好多又抵食🥹主菜梗系要试下佢哋嘅泰式船面😛汤汁鲜味浓郁,味道醇厚,每一啖都系泰国风味🥹🥹真系同喺泰国食嘅冇分别!!当日配上嘅系金边粉,面条口感非常弹牙!而且挂汤,配搭浓汤一流☺️船面配菜都有唔少,有炸猪皮、牛肉片同牛丸☺️炸猪皮出色!牛丸味道有惊喜,好重牛味🤩香草肉碎荷包蛋饭我都好推介!整个肉碎饭充满着强烈嘅镬气,好惹味🤩🤩🤩微微嘅辣椒香将整个味道提升!㶶边荷包蛋绝对系灵魂之一,唔经唔觉就会食晒成个饭!超级满足😙😙佢哋嘅芒果糯米饭都好唔错☺️糯米微暖又烟靭,芒果都香甜🫶🏻饮品试咗佢哋嘅泰式柠檬茶同青柠梳打,比较推介后者,清爽解渴☺️| 泰式烧猪颈肉 $78| 泰式船汤河 $78| 炸虾饼 $58| 香草肉碎荷包蛋饭 $78| 芒果糯米

泰式烧猪颈肉

炸虾饼

主菜梗系要试下佢哋嘅泰式船面😛
泰式船汤河

香草肉碎荷包蛋饭我都好推介!
香草肉碎荷包蛋饭

佢哋嘅芒果糯米饭都好唔错☺️
芒果糯米饭
糯米微暖又烟靭,芒果都香甜🫶🏻

| 泰式烧猪颈肉 $78
| 泰式船汤河 $78