2018-10-19
星期五晚放工梗系要奖励下自己,同屋企人嚟到沙田食饭,见到少爷泰呢间餐厅门面好靓,而且环境干净,决定入去试下墙外嘅装饰都好特别,画风令人感到开心首先叫左个头盘,系泰式海鲜粉丝沙律🥗,酸酸甜甜又带点辣,咁样好开胃,而且海鲜嘅材料好丰富,又有虾、青口同埋鱿鱼仔,配上青柠汁同埋其他蔬菜,口味好突出主菜就拣咗鲜虾炒金边粉,口味一样系酸酸甜甜,卖相好靓,材料又有虾同豆腐干,而且旁边仲有些辣椒粉俾我地调味,份量亦算多,抵食我地仲点左个泰式炒杂菜,辣辣地好惹味,而且菜好新鲜,款式够多,好健康饮品点左杯泰公主,其实系士多啤梨、苹果同青柠配搭嘅沙冰,餐厅嘅饮品杯都系骷髅骨头,够特别,而饮品口味清新,够解渴另外再拣左杯香茅特饮,味道清甜饮品仲有好多其他选择餐厅职员好有礼貌,乐于介绍食物俾客人,而且装修好靓,又够干净,想系香港食泰国嘢可以嚟呢度试下
墙外嘅装饰都好特别,画风令人感到开心
泰式海鲜粉丝沙律
鲜虾炒金边粉
泰式炒杂菜
泰公主
另外再拣左杯香茅特饮,味道清甜
香茅特饮
饮品仲有好多其他选择