2019-01-19
之前听过好多元朗嘅朋友介绍呢间泰国菜,终于有机会亲身试吓,呢一间泰国菜位于元朗大马路,位于yoho mall II (即旧称新元朗中心)斜对面,可以于元朗西铁站步行约5分钟。店舖门面不是很豪华,但外面都唔少人向度等位,店入面分上下两层,两层都设有不少座位。同朋友嗌左几样𩠌,小食拼盘、生菜包、炭烧猪颈肉、马介休炒通菜、菠萝炒饭,另外点左椰青、三色冰同龙眼冰🤤味道黎讲我觉得中上水平,特别想介绍下嘅系炭烧猪颈肉,啲猪颈肉烧到刚刚好,没有焦味,而且食落好爽口弹牙,点埋个酱汁真系食唔停口👍之后想介绍嘅系菠萝炒饭,佢个菠萝炒饭非常足料,啲饭炒得好均等唔会话有黏埋一旧𠮶种情况,而且佢用个菠萝外壳盛住,外观都值一半分数!最后建议大家可以嗌个椰青饮下食下,佢个椰青好大个,两只手都包唔住啊😍饮完仲有椰青肉食下,真系食椰肉都饱!