2022-08-17
今日同朋友去咗西环一间主打泰国Fusion餐厅,融合慢煮同泰式菜,Weekdays Lunch Set 💰8️⃣8️⃣起,可自由加配多款🥐招牌菜添龙虾汤流心牛角包🥐 餐加配💰2️⃣8️⃣系Signature菜之一,我都系被慕名而来,要衬热食先有流心较果😍,酥脆牛角包一切落去龙虾汁就流出嚟,龙虾汤浓味法式龙虾汤 餐加配💰4️⃣8️⃣龙虾汤口感顺滑,香味十足,仲有一丝丝嘅龙虾肉烧美国生蚝🦪 餐加配💰4️⃣8️⃣即叫即烧,烧得好Juicy,蚝上面加咗泰式辣酱,再加上青柠汁,食落鲜味又醒胃,味道好match🤩主菜🦞龙虾汁蟹肉伊面 另加💰2️⃣8️⃣呢款fusion菜觉得做得几成功,蟹肉份量几多,龙虾汁煮成sauce嘅稀竭程度适中,令伊面更易挂汁🤤🐟香煎石斑鱼柳配青柠牛油汁 💰1️⃣8️⃣石斑鱼柳煎到金黄色,第一次食牛油汁sauce,加咗青柠感觉一啲都唔油,配菜有椰菜同薯仔甜品Creme Brule 💰2️⃣8️⃣细细杯味道唔会过甜,食落仲好滑添😙Tai Milk Tea Croissant💰2️⃣8️⃣顺便试埋泰式奶茶版嘅流心牛角包,甜品版流心较果较稀,淡口少少🤏饮品两杯都系泰式奶茶,衬热饮茶味香,甜度岩岩好🎈享慢煮泰🎈西环坚尼地城卑路乍街150号加多近山
龙虾汤流心牛角包🥐 餐加配💰2️⃣8️⃣
法式龙虾汤 餐加配💰4️⃣8️⃣
龙虾汤口感顺滑,香味十足,仲有一丝丝嘅龙虾肉
烧美国生蚝🦪 餐加配💰4️⃣8️⃣
主菜
🦞龙虾汁蟹肉伊面 另加💰2️⃣8️⃣
🐟香煎石斑鱼柳配青柠牛油汁 💰1️⃣8️⃣
甜品
Creme Brule 💰2️⃣8️⃣
细细杯味道唔会过甜,食落仲好滑添😙
Tai Milk Tea Croissant💰2️⃣8️⃣
饮品两杯都系泰式奶茶,衬热饮茶味香,甜度岩岩好
🎈享慢煮泰🎈
西环坚尼地城卑路乍街150号加多近山地下A号舖