2024-01-18 543 浏览
男友之前喺北角试过觉得好好食,今次见到元朗都有呢间泰国餐厅,所以叫埋一班朋友去试试佢👐🏻好彩我哋有订定位先,都几多人排队😳🌻前菜:柚子鲜虾沙律-鲜虾肉质口感爽脆,酸酸地既汁清新味蕾,配料又丰富,花生碎增添香气同口感非常开胃🌼🌻小食:泰镬小食拼盘-款式非常丰富有春卷,虾饼,鱼饼,鸡丸,鸡翼😋全部都好香口嘢味,再加埋我哋最爱嘅泰式甜酸辣酱,超开胃呀,我哋最后encore多一盘🌼🌻主菜:椒盐蒜香软壳蟹-软壳蟹外壳金黄酥脆,外皮脆薄,加上椒盐同蒜香嘅味道,完全提升晒成个软壳蟹嘅层次,大力推荐🌼🌻主食:兰王蛋香叶辣肉碎饭-饭里面有芽菜、葱、辣椒既配料,令到成个口感层次更加丰富,仲要有品质超好嘅兰王蛋,香滑嘅太阳蛋,简直令人食到舔舔脷🌼🌻串烧:清迈秘制串烧双拼-呢个双拼串烧系鸡肉同猪肉嘅配搭,嫩滑鸡肉串烧配上秘制嘅酱汁,超惹味。香浓既猪肉串烧,配上秘制嘅酱汁都非常好味,食到停唔到口🌼