2016-12-12
听朋友讲系铜锣湾有间超人气以泰拳为主题既泰式餐厅,就决定同朋友一试。餐厅位置系铜锣湾二期后面,即系一兰个边街(咁样讲应该多人识)入到餐厅都几大around有20张台,椅子都系用番泰拳选手系台上用既,而餐厅中间上方有几部电视重挡ViuTV之前拍既格斗赛,整体气氛都十分唔错!青芒果沙律之前系泰国食过一次超正,番黎香港一直都食唔番,今次如愿以偿。青芒果沙律有别于其他芒果,佢系爽身有咬口质,配合埋腰果,酸辣汁等等,非常开胃飞天通菜点解叫飞天通菜呢?原因系网上有片显示泰国某地方,餐厅比条马路分开左,厨师炒菜后把菜飞到街道另一方,在网上疯传,通菜份量好多,亦都好入味,食得多会觉得有小小辣泰式烧猪颈肉猪颈肉好薄,食落都算爽口,反而最正系个酸辣汁好惹味泰式金边粉系度既金边粉系用成只蛋包住,咁做可以令到金边炒Keep warm,要你慢慢界开,味道甜甜地,炒粉质地好烟韧,虾大大只,爽身,入味!总括黎讲,都算系间不算的餐厅,泰菜应有尽有
入到餐厅都几大around有20张台,椅子都系用番泰拳选手系台上用既,而餐厅中间上方有几部电视重挡ViuTV之前拍既格斗赛,整体气氛都十分唔错! 青芒果沙律
之前系泰国食过一次超正,番黎香港一直都食唔番,今次如愿以偿。青芒果沙律有别于其他芒果,佢系爽身有咬口质,配合埋腰果,酸辣汁等等,非常开胃 飞天通菜
点解叫飞天通菜呢?原因系网上有片显示泰国某地方,餐厅比条马路分开左,厨师炒菜后把菜飞到街道另一方,在网上疯传,通菜份量好多,亦都好入味,食得多会觉得有小小辣 泰式烧猪颈肉
猪颈肉好薄,食落都算爽口,反而最正系个酸辣汁好惹味 泰式金边粉
系度既金边粉系用成只蛋包住,咁做可以令到金边炒Keep warm,要你慢慢界开,味道甜甜地,炒粉质地好烟韧,虾大大只,爽身,入味! 总括黎讲,都算系间不算的餐厅,泰菜应有尽有