餐厅: 泰金鍋
资讯:

特色泰式火锅放题,环境都算光猛。肉类同部分小食喺经网站落单,其他大部分自助区夹,由饮品、调味、冷盘、热食、甜品等。 上菜都算快,自助区都会Keep住补,所以都食得爽快嘅。➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺ ➺ ➺ 🔥 [ 𝟏𝟐𝟎分钟 澳洲产 选肩胛牛小排 𝐁餐 ]🥢 [ 𝐇𝐊$𝟐𝟔𝟖 (黄金时段) | 𝐇𝐊$𝟐𝟑𝟖 (优惠时段) ]🥘 < < 汤底 > >汤底嘅口味都好有东南亚特色我就食咗马来娘惹叻沙 x 青柠椰奶鸡汤。 喇沙口味比较香浓,椰奶口味就比较甜滑,另有一番风味。不过加汤系用上汤,所以食到最后个汤底就开始无咁重口味。🐃 < < 肉 类 / 活 虾 / 蔬 菜 / 丸 类 > > 严选特级牛胸腹、丹麦产皇冠豚梅肉、澳洲产极选肩胛牛小排、澳洲产草饲羊肩肉、美国产下肩胛肉眼。 呢个价钱黎讲,整体肉类不过不失,有一定肉味起码唔会全部肥膏。比较有特色嘅系有个自助嘅夹虾区,不过虾嘅数量唔算特别多, 唔知道系咁快畀人夹晒定点,但我见佢都不定时加下货。🤣🤣 同埋有个搞笑嘅状态系

🔥 [ 𝟏𝟐𝟎分钟 澳洲产 选肩胛牛小排 𝐁餐 ]

🥘 < < 汤底 > >

比较有特色嘅系有个自助嘅夹虾区,不过虾嘅数量唔算特别多, 唔知道系咁快畀人夹晒定点,但我见佢都不定时加下货。🤣🤣 同埋有个搞笑嘅状态系,佢哋会扮唔旭,但你一夹佢就9秒9跑走。 btw 发现自己如果夹完,即刻攞去食有啲心理障碍。

🦐 < < 泰 式 串 烧 / 小 食 > >
泰式沙嗲串烧、炸虾片、炸物酸辣凤爪、青木瓜沙律、咖哩虾等等。全部见到就想食。 放题边炉嚟讲,小食嘅选择都几有特色,而且上枱都新鲜热辣,唔会冻冰冰。 冷盘嘅调味,唔会过甜。

🥡 < < 泰 式 甜 品 / 饮 品 > >
泰式特色嘅甜品,千层糕、椰汁糕、三色冰等等。如果雪糕雪条类就本地牌子,如果做埋泰国特色口味就更加分啦。 饮品类有自家嘅泰茶,饮落甜滑,甜得黎就返香港人嘅口味,所以唔会太过份,而其他罐装樽装嘅选择都系大路嘢。

🏠 泰金锅
📍 旺角弥敦道601号创兴广场6楼