泰国菜相信各位都唔会陌生,Bar & Restaurant 都亦都可能去唔少,放题就更加系香港人出街食饭必不可少嘅选项😃但系一间餐厅集齐晒3个元素,就真系令人好有兴趣😮餐厅位于美丽华商场,位置非常之方便👍室内空间好阔落,座位亦有区分室内、户外😬今次食呢个系Thai夏狂欢周末早午餐体验👀首先前菜可以三选一,我哋第一份拣咗爽脆酸辣鱼皮,酸酸辣辣非常惹味,鱼皮口感好爽口🤩泰式青酱鲍鱼第二份前菜拣咗鲍鱼,真系估唔到前菜都有鲍鱼咁高规格🤪鲍鱼垫底仲有柚子、青木瓜丝,感觉好似去咗泰国街头咁🤣泰式青酱生虾食完每人一份前菜之后,就会直落小食放题,亦系我哋最期待嘅环节😄首先呢份虾身咁长嘅生虾😀重点系小食可以无限追加,前提系你食得落嘅话🤪香茅鸡翼鸡翼炸得好香口,添上香茅更加将鸡翼嘅风味提升咗😈沙嗲鸡肉串串烧啖啖肉,蘸上秘制酱汁,简简单单就好滋味😍盔甲脆鱼王表皮炸得好香脆,真系成个盔甲咁,鱼肉同时保留到好嫩滑😋金沙原只虾球睇返餐厅官网介绍,餐厅会以中式精湛烹调手法重新演绎经典泰国菜,加入多款中泰特色香料,呢款金沙虾球就系最好嘅例子😁蟹肉海鲜羹海鲜羹质地好滑溜,配有大量蟹肉,食落非常之满足🤭摩登海鲜冬阴功食泰
泰式青酱鲍鱼
泰式青酱生虾
香茅鸡翼
鸡翼炸得好香口,添上香茅更加将鸡翼嘅风味提升咗😈
沙嗲鸡肉串
串烧啖啖肉,蘸上秘制酱汁,简简单单就好滋味😍
盔甲脆鱼王
表皮炸得好香脆,真系成个盔甲咁,鱼肉同时保留到好嫩滑😋
金沙原只虾球
蟹肉海鲜羹
海鲜羹质地好滑溜,配有大量蟹肉,食落非常之满足🤭
摩登海鲜冬阴功
食泰国嘢,点可以少得冬阴功呢😜酸酸辣辣,非常足料😎
Siam Ruby、Tropical Night Feast
两杯Summer原创特调Cocktail🍹Siam Ruby系石榴汁、橙汁沟Brut😬Tropical Night Feast系Rum酒做base,加入几款唔同果汁、配料,酸酸甜甜好开胃👻
黑糖椰子雪糕
呢份雪糕格外有惊喜!桃胶、椰丝、啫喱,口感多元化,每一啖雪糕摆落口都会变得好有层次👍