之前见到呢间越泰菜已经existing 喺东涌 (我要揾机会去埋先), 但新开既地点喺苏豪东, 喺嘉亨湾既旁边一d 都唔难揾,仲要餐厅门口对面就系海滨一带,所以快过我到步既同行友人都好开心咁睇住个黄昏等我。呢度唔只地点好,连青咖喱鸡都做得好出色,因为够creamy! 仲有蟹卷我都好钟意,呢个叶式系match 黄芥辣既mayonnaise。如果只系想食少少野,饮杯野过happy hour, 呢个都系不错既选择呢。menu 中既饮品选择都好吸引,Mint & Green Apple lemonade + 友人所拣既Strawberry Delight 都系Mocktail中 refreshing 既之选,所有味道完全无失重点,岩晒夏天食东南亚菜有个饮品去stimulate 味觉同放工要recharge 自己既感觉。
Green Curry Chicken

Shrimp Sashimi