2024-04-02
👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha Tsui想揾间靓靓餐厅庆祝,去左The One 19楼呢间坐拥270度海景既西餐,入到黎见到个靓景已经觉得好开心☺️ 餐厅更有室外座位,食完饭可以行出去饮杯野望返我地既维港靓景~💝四道菜晚市套餐 $888落完单店员就即刻送上餐包,餐包仲系热辣辣架🫶🏻《前菜》✨ 🦪香煎北海道带子配脆西米,法式香梨及荔枝果蓉香煎带子食得多,但配脆西米就未试过,食落好似米通咁,同带子嫩滑既口感截然不同,好特别!上面仲有切粒既法式香梨同荔枝果蓉,添加清新味道🫶🏻✨ 🐤龙井烟熏鹅肝伴开心果榛子配薯团及血橙酱鹅肝上面舖满开心果榛子,伴有两颗薯团。鹅肝切开见到d油泌晒出黎🤤薯团加入血橙酱一齐食酸酸地,非常解腻👍🏻《汤》✨ 🍲牛肝菌汤配白松露油店员先上牛肝菌,再倒入汤同白松露油,汤较浓稠,食到片片牛肝菌🍄😋《主菜》✨ 🍝香煎西班牙红虾扁意粉伴风干日本车厘茄配火箭菜香草酱🦐西班牙红虾煎得香口,口感弹牙🍝扁意粉口感偏硬但好挂汁,每条都食到满满类似青酱既香草酱,上面仲洒上开心果粒,配搭一流🥰✨ 🥩慢煮美国极级牛腹扒配牛肝茵黑松露薯泥极厚牛腹扒🤩店员提醒食既时候要逆切,用上菱纹
💝四道菜晚市套餐 $888
落完单店员就即刻送上餐包,餐包仲系热辣辣架🫶🏻
《前菜》
✨ 🦪香煎北海道带子配脆西米,法式香梨及荔枝果蓉
✨ 🐤龙井烟熏鹅肝伴开心果榛子配薯团及血橙酱
《汤》
✨ 🍲牛肝菌汤配白松露油
《主菜》
✨ 🍝香煎西班牙红虾扁意粉伴风干日本车厘茄配火箭菜香草酱
✨ 🥩慢煮美国极级牛腹扒配牛肝茵黑松露薯泥
极厚牛腹扒🤩店员提醒食既时候要逆切,用上菱纹切法,口感会更好。牛腹扒用上慢煮方式烹调,试过顺切同逆切,果然逆切会更加滑,每啖都系一大享受😚 好特别既系牛腹扒配上松露酱好夹☺️完全唔洗落盐都好够味👍🏻
《甜品》
✨ 🍰绿茶白朱古力慕丝配红豆雪糕
最后以绿茶mousse cake 作结,同雪糕一齐食好满足☺️
餐厅环境宽敞舒适,每道菜既摆盘都好精致☺️服务又好好好贴心,实在庆祝一流💝🫶🏻
📍 Harlan's (尖沙咀)
尖沙咀弥敦道100号The ONE 19楼