2020-03-07
为咗庆祝靓靓妈咪嘅生日,特登订咗呢间法国私房菜食晚餐🥴🥴🥴唔洗惊有太多人喺同一空间✌🏻门口上菜之前会有餐包顶住肚先,面包暖笠笠又软🥖Starter:香煎田螺配蘑菇汁其实味道唔差,不过我个人prefer平时法式焗田螺𠮶个味道Rating:Starter:油甘鱼、龙虾刺身油甘鱼刺身好正好新鲜,系酸酸甜甜嘅酱汁衬托下更能够带出佢嘅鲜味,沙津仲有提子,十分开胃🐟🐠🦞Rating:Starter:香煎鹅肝配红桑子汁鹅肝一入口就有种化开嘅感觉,酸甜嘅红桑子汁中和咗鹅肝嘅腻,幸福爆登~Rating:Main:法式焗油封鸭髀嚟到法国餐厅必叫鸭髀🦆~肉质鲜嫩,份量大,配菜嘅薯蓉亦十分滑~Ratingessert:苹果挞🍎本身太高期望,以为系英国𠮶种厚实嘅挞底,点知系薄薄地嘅,苹果嘅味道亦唔系特别特出🙈personal preference: 麦记苹果批🤣Ratingverall, 环境同气氛好正,重点系唔洗开瓶费🍾同切饼费🎂另外starter menu嘅选择非常多,个人觉得starter 好食过main 🙈
门口
上菜之前会有餐包顶住肚先,面包暖笠笠又软🥖
Starter:香煎田螺配蘑菇汁
其实味道唔差,不过我个人prefer平时法式焗田螺𠮶个味道
Rating:
Starter:油甘鱼、龙虾刺身
Starter:香煎鹅肝配红桑子汁
Main:法式焗油封鸭髀
Dessert:苹果挞🍎
Rating:
Overall, 环境同气氛好正,重点系唔洗开瓶费🍾同切饼费🎂另外starter menu嘅选择非常多,个人觉得starter 好食过main 🙈