2019-09-11
呢间屹立喺中环兰桂坊嘅高质素餐厅真系令我大开眼界!一入到嚟我觉得呢度嘅环境好昏暗好有格调,而且摆放左啲好浪漫嘅饰物,我最钟意大大只嘅啤啤熊,仲有啲玫瑰花。知道店主应该系一个几钟意音乐嘅人,所以喺西餐厅里面亦都设有live Band show,每逢星期五嘅时候都可以欣赏得到,一啲明星亦都会来玩架,好似C AllStar咁。我叫左个Appetiser前菜Baked Bone Morrow!呢个前菜真系够晒特别,从来未试过食一啲咁特别嘅嘢!佢系有一条骨头连埋一啲碎咗嘅肉炒香,摆喺骨头嘅旁边,油香四溢!配上脆卜卜一啲烘过嘅面包,最钟意食呢啲咁邪恶嘅嘢食!yummyyummy主菜我落咗两个𩠌TileFish同Braised French Baby Milk Fed Lamb Belly,姐系一条鱼同埋羊,条鱼我估都估唔到原来系酸菜鱼!佢个汤由一啲酸菜嘅汁造成,而且将成条仓鱼拎去煎,煎到啲鱼鳞起晒格,好似蜂巢咁,未试过见过鱼可以去到呢一个状态。。。个鱼仲好热辣辣,而且脆卜卜,加埋酸辣汁食果然系一番享受。另外用慢火炆林嘅羊肉真系几正㗎,佢有啲红萝卜同埋薯仔做料,有啲似饮紧蕃茄薯仔羊肉汤,啲薯仔浸淫左
主菜我落咗两个𩠌TileFish同Braised French Baby Milk Fed Lamb Belly,姐系一条鱼同埋羊,条鱼我估都估唔到原来系酸菜鱼!佢个汤由一啲酸菜嘅汁造成,而且将成条仓鱼拎去煎,煎到啲鱼鳞起晒格,好似蜂巢咁,未试过见过鱼可以去到呢一个状态。。。个鱼仲好热辣辣,而且脆卜卜,加埋酸辣汁食果然系一番享受。另外用慢火炆林嘅羊肉真系几正㗎,佢有啲红萝卜同埋薯仔做料,有啲似饮紧蕃茄薯仔羊肉汤,啲薯仔浸淫左羊味,冇谂过薯仔系可以做到咁出色。
嘢饮方面我叫咗幸福摩天轮同埋夜幕天星, 而最后 甜品就佢哋今日嘅推介Poached Korean Pear 同Spark Tiramisu。
两者都好特别,而且两款都系热门嘅甜品,尤其是提拉米苏,系好多女仔嘅至爱,加埋爆炸糖口感,更加特别,爆炸糖喺口里面卜卜声嘅叫声,仲有荟梨,爽脆香甜,呢餐真令人回味无穷。