2022-10-11 1020 浏览
《麻辣派对 - 尖沙咀》近年香港多左好多食辣野既餐厅,总有一两间川菜在左近😂呢一间我以前都光顾过几次,不过转左地方做野就少左啦,今次同朋友喺附近行街又突然想食啲辣野,所以就简左麻辣派对啦🤓餐厅装修都仲系好浮夸😂入面既摆设五颜绿色,配上红红紫紫既灯光,好似去左teamlab 咁,我地两个女仔一共点左两杯饮品同埋三款野食💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️麻辣肥肠锅双拼猪手(另加莲藕同香干豆腐) $244本来我地谂一系食干锅,一系就普通既麻辣肥肠锅,不过我地最后都系简左麻辣肥肠,因为朋友怕干锅太辣同埋呢个锅先可以加猪手😂我地怕唔够食仲叫多左两个配菜添😎肥肠处理得好干净,都无咩奇怪既味道,有啲似湿炒既感觉,啲汁用黎送饭应该会几好食🤤莲藕炒完后仲系保持住爽脆既口感😋我都几钟意❤️💁🏻‍♀️七味鸡软骨 $88鸡软骨份量都几多,食极都仲有既😂如果饮啤酒既话应该觉得几爽😆餐厅会另外再比椒盐你点,钟意重口味既话加啲椒盐会几惹味👍🏻💁🏻‍♀️鲜椒爽脆生肠 $78呢个凉菜有啲似平时食既凉拌小食,比较浓口味,生肠切到细细件方便入口,下面垫底既青瓜丝吸满晒汁好好味😋个汁酸酸地微微辣好开胃呢💁🏻‍♀️冻蜜语水果茶 $38我同朋友见到枱枱都
《麻辣派对 - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️七味鸡软骨 $88

💁🏻‍♀️鲜椒爽脆生肠 $78

💁🏻‍♀️冻蜜语水果茶 $38

我同朋友见到枱枱都有点呢个水果茶,所以好奇小宝上身,我地每人都点左一杯试下,水果茶个茶底本来都有甜味,我唔想饮太甜所以都叫左小甜,入面既生果都几多下,有西瓜、火龙果、橙、热情果等等,其中西瓜最好食😉又甜又大旧,似食水果盘多啲呢😌用黎解辣一流

总括嚟讲,野食份量系足够的,我哋两个人埋单大概$540,价钱嚟讲可以接受🥸店员服务都好周到,当日人流都几多,但系啲𩠌菜都好快上齐,咁耐冇食水准都keep到呀😉
2022-10-09
  • 麻辣肥肠锅