2022-04-13
📍#Morocco’s #MFJ长州 #MFJ泰国菜 #MFJ印度菜 人均消费: HKD143每年都会心丝丝去离岛一转,加上疫情咁少出去,跑转长洲心矌神怡一下😌 之前一直都想食依间Morocco’s ,但每一次都忍受不了海鲜的诱惑!🤣 餐厅门口好细,不过入到上层感觉比较异国风情! 十分舒适!餐厅主打泰国菜和印尼菜,各占一半一半左右!⭐️烧猪颈肉🐷$78先嚟个烧猪颈肉!卖相几唔错,一上枱就闻到好香,好耐冇食过咁爽口嘅猪颈肉,好香好惹味!略嫌唔够热,如果唔系就💯⭐️免治羊肉馅薄饼🥠$48羊肉馅饼有四件,味道同我想像中有点唔一样,羊肉味都几香,而且都几辣,但唔够浓味,不过如果当小食食都几唔错!如果里面有芝士就一流!🆗干炒猪肉金边粉🍝$88叫咗个金边粉做主食,卖相都唔错,镬气都几唔错!碟嘅四个角有唔同嘅配料俾你捞,不过虽然香味十足,但味道冇我想像中咁惹味!💯印式烧烤杂肉🔥$148上枱之后完全谂唔到去边一道菜,因为我哋点烧烤杂肉时都以为系串烧类🤣 其实佢系杂肉肠,唔太肯定佢有羊肉,但羊肉味就重啲!卖相虽然好丑样,但我觉得非常好!劲正!💯红咖哩鸡肉🐔$88当然要试吓人哋嘅咖喱啦!咖喱类我最钟意都
📍#Morocco’s
#MFJ长州 #MFJ泰国菜 #MFJ印度菜
人均消费: HKD143
⭐️烧猪颈肉🐷$78
⭐️免治羊肉馅薄饼🥠$48
🆗干炒猪肉金边粉🍝$88
💯印式烧烤杂肉🔥$148
💯红咖哩鸡肉🐔$88
当然要试吓人哋嘅咖喱啦!咖喱类我最钟意都系印式咖哩,香料味较浓!佢嘅咖喱好好味,一种似曾相识嘅味道,最后我哋认为𠮶种味道系锯扒是洋葱汁嘅味道🤣🤣 真系好惹味!但份量真系超级少,得四粒鸡肉仔🙈
🆗原味薄饼🥠$28
🆗牛油薄饼🥠$35
叫得咖哩就梗系试吓薄饼啦!反而薄饼唔算太出色,原味比较干身同硬,牛油味就口感好啲,但牛油味唔算太重!
环境,服务同食物都唔错!出餐时间比较长,但食物整体都系好味,饮埋酒埋单都系$150/人,性价比够高!✅
#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #相机食先 #美食推介 #长州美食 #泰国菜 #印度菜 #thaifood #thaicuisine #indianfood #indiancuisine