2024-08-11 130 浏览
📍翠丰冰厅 (观塘)观塘伟业街161号地舖近排天气真系劲鬼死热,我又唔想自己煮饭,咁啱喺观塘见到有间翠丰冰室,谂住入去叫外卖返屋企食。首先我本人对于无骨海南鸡饭情有独钟,因为觉得鸡肉好滑,另外我系超级钟意泰式辣酱,第三系唔需要咬骨,食海南鸡饭最怕有骨,因为啲好容易碎,碎咗就会咬到好唔舒服。外卖到手之后嗱嗱声冲返屋企,因为真系劲肚饿,首先佢酱料都比足三个有我最爱嘅姜蓉,豉油同埋泰式辣酱,我自己最钟意系姜蓉。咁讲返只鸡其实鸡肉十分之嫩滑,鸡皮亦都好爽口弹牙,鸡饭软硬适中,整体我觉得不过不失,不过嫩滑嘅鸡肉确实系为呢个海南鸡饭攞咗好高分。#tsuifung#tsuifungcafe #翠丰#翠丰冰厅#海南鸡饭#咖喱 #崩沙腩#观塘冰室#观塘茶记#观塘茶餐厅#观塘美食#香港观塘#观塘外卖
📍翠丰冰厅 (观塘)
观塘伟业街161号地舖

#tsuifung