2020-07-09
之前都系食开佢嘅早餐嘅,平得嚟有质素, 炒蛋牛油多士,沙爹牛肉米粉, 饮品一杯 HK$35。 不过就冇热柠茶,热柠水𠮶啲, 如果有埋就最好啦。当日晚饭要自己一个搞掂,又攰,唔想煮嘢食,就决定买外卖😆见到佢外卖餐牌有海南鸡饭,我平时都钟意 喺唔同餐厅试下海南鸡,所以就 决定买啦返到屋企就即刻开嚟睇下,鸡望落去唔太吸引又咁啱畀正全鸡胸+一只鸡槌。。 试真啲先,鸡就真系鞋咗啲, 鸡肉与鸡皮之间亦都冇啫喱𠮶层。。食落去有啲似 烧味𠮶啲贵妃鸡 ,同埋份量比较少( 话晒都要六十几蚊) 。。 但系兴幸地佢嘅酱汁同埋配菜几好食 配菜有花生 菜莆, 都好易送到饭 油饭嚟讲唔算好重味,但系都ok嘅, 加埋啲酱就真系抢咗啲鸡嘅风头 😆 佢个红汁系有啲辣嘅,同平时其他餐厅嘅有啲唔同 ,姜蓉有混埋葱喺入面,几好食 跟餐当时有杯冻或者热嘅洋参菊花蜜, 我嗌咗冻嘅,佢话少甜,又真系少甜都几好饮如果净系以鸡嚟讲我就唔会再食啦。。但系畀面啲酱嘅份上可能堂食会试一次,我见有人食评话堂食啲鸡份量好似几多,我外卖就好少鸡啦。。🤔